Objavljeno: Thu, Jan 11th, 2018

Kino Mediteran Podgora: „Osmi povjerenik“ u nedjelju, 14. siječnja

Novi domaći film „Osmi povjerenik“ redatelja Ivana Salaja, prema hit romanu Renata Baretića stiže u kino u Podgori

  • MP

Kino Mediteran Podgora nastavlja sa svojim aktivnostima i u 2018. godini, a program počinje domaćim hitom i to svega nekoliko dana nakon izlaska u hrvatskim kinima. Novi domaći film „Osmi povjerenik“ redatelja Ivana Salaja, prema hit romanu Renata Baretića stiže u kino u Podgori u nedjelju 14.1. u 19h.

Film se od danas prikazuje u kinima diljem Hrvatske i ponosni smo što samo nekoliko dana nakon premijere film započinje svoje putovanje kroz projekt Kino Mediteran
kazao je Alen Munitić, direktor „Kino Mediterana“ iskoristivši prigodu izvijestiti o novostima vezanima za podgorsko kino:
Ovim putem želim obavijestiti i o velikom rezultatu za Kino Mediteran. Naime na natječaju Ministarstva kulture za investicije u kulturi Općina Podgora dobila je sredstva za digitalizaciju kina. Ovaj projekt digitalizacije koji smo radili u suradnji s Općinom Podgora značajan je za cijelo Makarsko primorje jer će biti jedino digitalizirano i suvremeno opremljeno kino u regiji koje će raditi cijelu godinu i koje će omogućiti prikazivanje svih najnovijih filmova u tehnički najsuvremenijim uvjetima /su_quote]istaknuo je Munitić. Kino Mediteran održava se uz potporu Zaklade «Kultura nova», Hrvatskog audiovizualnog centra i Splitsko-dalmatinske županije, a gostovanja u Podgori su pod pokroviteljstvom TZ Podgora i Općine Podgora. 


Osmi povjerenik / Ivan Salaj / Hrvatska / 139′ / 2018.

  • Nedjelja 14.1. u 19h
    Cijena ulaznice: 20kn

Siniša Mesjak, arogantan i ambiciozan političar u usponu, nađe se u središtu skandala. Kako bi ga sklonio od javnosti, premijer ga imenuje povjerenikom vlade RH na najudaljenijem naseljenom otoku Trećiću, sa zadatkom organiziranja lokalnih izbora. Predhodnih sedam povjerenika u tome nije uspjelo.
Na Trećiću nema telefona, interneta ni signala za mobitel, a veza sa kopnom ovisi o nafti koju dostavljaju talijanski šverceri. Otočani govore nerazumljivim dijalektom i bez prevoditelja Tonina, infantilnog mladića koji boluje od čudne padavice, Mesjak ne bi razumio ni riječi. Nastojeći pronaći način da ostvari svoju misiju, Mesjak otkriva nestvaran svijet Trećića, pronalazi nevjerojatne likove, najboljeg prijatelja u životu i… samoga sebe.

 

Komentari

komentara