Objavljeno: Pon, srp. 9th, 2018

Klara Andrijašević je 12. trkačica na 3000 metara u Europi!

Ovo je bilo prvo Klarino Europsko prvenstvo tako da svi možemo bit ponosni i sretni sa ovako velikim i povijesnim rezultatom…

  • MP
  • Tekst i foto AK Sv. Marko

Od 5. do 8. lipnja u Mađarskom gradu Gyoru održano je Europsko prvenstvo za mlađe juniore i mlađe juniorke. Reprezentaciju Hrvatske su predstavljala 21 atletičara među njima po prvi put u povijesti Makarske atletike je bila i naša najbolja atletičarka Klara Andrijašević kao i njen trener Stjepko Vodanović koji je išao u ulozi trenera Hrvatske reprezentacije. Klara je nastupila drugog dana natjecanja u finalnoj utrci na 3000 metara i među 19 mladih atletičarki koje su ostvarile normu na startu imala 13. mjesto. 

Prije samog starta u najosjetljivoj fazi zagrijavanja kiša je poremetila tijek natjecanja. Klara je otrčala izvanrednu utrku i zauzela 12. mjesto u Europi, oborivši osobni rekord, te su samo 22 stotinke nedostajale da se Klara upiše u povijest Hrvatske atletike kao nova Hrvatska rekorderka. Ovo je bilo prvo Klarino Europsko prvenstvo tako da svi možemo bit ponosni i sretni sa ovako velikim i povijesnim rezultatom za naš grad Makarsku i atletski klub Sveti Marko.

Komentari

komentara