Objavljeno: Pon, ruj. 11th, 2017

Koncert Romane Lalić Pejković: ‘ Tučepska Adele’ začinila Makarsko kulturno ljeto

Što reći na kraju nego da nam je za nadati se kako ćemo Romanu i njen bend idućeg ljeta imati priliku češće slušati

  • MP

I ne, nije pretenciozno upravo takav epitet nadjenuti Romani Lalić Pejković koja je prošle subote na Kačićevom trgu održala koncert sa svojim bendom kojeg čine redom eminentni hrvatski glazbenici, Ivan Božićević, Stipan Popović, Andrej Petković i Goran Slaviček. Jer ova dama iz Tučepi koju je gotovo jednako fascinantno kako slušati tako i gledati svojim je vokalnim bravurama oduševila brojnu publiku koja nije štedjela pljeska nakon svake izvedbe. Repertoar koji se raspleo kroz gotovo dva sata glazbene čarolije ‘šetao’ je, na radost svih nas slušatelja, od neponovljivog Nocturna s kojim je, podsjetimo, Romana prije dvije godine oborila žiri s nogu u natjecanju ‘Voice’, opusa dive Radojke Šverko, Massima, preko svjetskih plesnih evergreena, jazz klasika pa sve do modernih pjevačkih ‘Olimpa’ poput Ed Shirana i Adele.

Posebno vrijedno isticanja svakako je Romanin rad na svojim pjesmama, pa se tako na repertoaru našla i skladba ‘Jubi me moren’ koju je na tekst Ružane Kovač sama uglazbila i predstavila prije dvije godine na Melodijama hrvatskog juga u Opuzenu (osvojivši nagradu za najbolju interpretaciju, op.a.) a publiku je, naravno, počastila i izvedbom pjesme ‘Vrime’ autora Jure Stanića s kojom je krajem kolovoza nastupila na jubilarnim 20. Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku, osvojivši nagradu za najbolju debitanticu.
Što reći na kraju nego da nam je za nadati se kako ćemo Romanu i njen bend idućeg ljeta imati priliku češće slušati na pozornicama našeg grada i okolice jer na koju god se popne ‘odjene’ ju u svjetsko ruho.

Komentari

komentara