Objavljeno: Uto, lip. 19th, 2018

Kongres poduzetnica 2019 krenuo s pripremama

…najveće okupljanje žena u poduzetništvu ovog dijela Starog kontinenta, koji će se održati u Zagrebu uz pokroviteljstvo Predsjednice RH

U cilju jačanja suradnje među ženama, kao i međusobne potpore i uvažavanja, te smanjenja marginaliziranog položaja žena u ekonomiji, ali i ostalim društvenim aspektima, četvrtu godinu za redom Virtualni ženski poduzetnički centar organizira najveće okupljanje žena u poduzetništvu jugoistočne Europe, Kongres poduzetnica, koji će se održati 08. ožujka 2019. godine u Zagrebu pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.(www.kongres.poduzetnica.hr)

Cijeneći Vaš rad na jačanju žena u poduzetništvu, s velikim zadovoljstvom i ove godine prihvaćam pokroviteljstvo nad navedenom manifestacijom. Uvjerena sam kako će ovaj kongres okupiti brojne poduzetnice te im omogućiti plodonosnu razmjenu znanja i iskustava
poručila je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, koja je treću godinu za redom pokroviteljica najvećeg okupljanja žena u poduzetništvu jugoistočne Europe.
Kongres je stjecište otvaranja novih poslovnih prilika, razmjene iskustava, želje za suradnjom i umrežavanjem, te podizanja znanja, kompetencija i vještina poduzetnica, ali i svih oni žena koje razmišljaju o poduzetništvu kao svom karijernom izboru. Ujedno je postao središnje okupljanje jugoistočne Europe, ali i potpore ženama koje svoju egzistenciju osiguravaju kroz vlastite poslovne projekte na realnom tržištu, a kojih je sve više. Prvo službeno predstavljanje Kongresa poduzetnica 2019. održano je u Novom Sadu na konferenciji Biznis u štiklama, koju organizira u Srbiji Sofija Bajić, poduzetnica i partnerica najvećeg poslovnog skupa žena u jugoistočnoj Europi. Prezentaciju Kongresa u Novom Sadu, označavajući time početak priprema za 2019 godinu, održala je Sanela Dropulić.
Kongres organizira, u suradnji s brojnim jedinicama lokalne uprave i samouprave, među prvima s Gradom Zagrebom te partnerskim organizacijama i sponzorima, Virtualni ženski poduzetnički centar www.poduzetnica.hr koji je  temeljna nevladina i nepolitična asocijacija ne samo Hrvatske, nego i jugoistočne Europe s cijelim nizom sadržaja, projekata i aktivnosti na promicanju poduzetništva, posebice žena. Na našim dosadašnjim kongresima koje smo uspješno organizirali u partnerstvu s Gradom Zagrebom, do sada sudjelovalo je više od 1.500 poduzetnica iz Hrvatske te zemalja jugoistočne Europe od Slovenije do Makedonije, čime smo se sasvim opravdano, sadržajem i posjećenošću, svrstali rame uz rame najvećih europskih manifestacija namijenjenih poslovnim aktivostima žena na realnom tržištu
kazala je na prvom predstavljanju Kongresa poduzetnica 2019, Sanela Dropulić, direktorica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra u Novom Sadu gdje je službeno označen početak priprema na ovoj četvrtoj po redu manifestaciji za sve goste iz jugoistočne Europe. Kongres poduzetnica 2019 po četvrti će puta u Zagrebu okupiti žene koje marljivo i neumorno potiču žensko poduzetništvo prema rastu i razvoju.

  • Svi sadržaji kongresa za sve posjetiteljice i posjetitelje su u cijelosti besplatni uz prethodnu prijavu putem ovog linka: http://kongres.poduzetnica.hr/prijava/

Ciljevi Kongresa su u prvom redu inovativan pristup umrežavanju poduzetnica Hrvatske i jugoistočne  Europe , snažna motivaciju za pokretanje i razvoj poduzetništva, pružanje logistike za promociju i razvoj poduzetničkih aktivnosti žena ovog dijela Europe, razmjena iskustava i zajedničku informativnu platformu Virtualni ženski poduzetnički centar www.poduzetnica.hr, kreiranje novih tržišnih poslovnih odgovora, suradnji i prilika, provedba kontinuiranih edukacija kao najboljeg ulaganja u poduzetništvo, poticanje konkurentnosti i izvrsnosti među poduzetnicama, te otvaranje mogućnosti za učinkovito pozicioniranje ženskih poduzetničkih aktivnosti u Europskoj Uniji. Po treći puta u sklopu Kongresa poduzetnica 2019. održat će se i Poduzetnički sajam na kojemu očekujemo više od izlagača iz Hrvatske i jugoistočne Europe koji će predstaviti bogatstvo svojih poslovnih aktivnosti, proizvodnje ili pružanja usluga.

Poduzetnički sajam sastavni je dio kongresa donoseći obilje sadržaja na najvećoj poslovnoj manifestaciji koja okuplja žena u poduzetništvu ovog dijela Europe. Zanimljivost Poduzetničkog sajma jest i činjenica da se na njemu redovito hrvatskom, ali i regionalnom tržištu, premijerno predstavljaju pojedini proizvodi i usluge te je upravo sajam za mnoge poslovne aktivnosti početak prodaje i promocije na tržištu. Na Sajmu će se i ovoga puta predstaviti poduzetnice iz raznih djelatnosti od izdavačke, uslužne, turističko-hotelijerske, smještajne, umjetničke djelatnosti, estetske medicine i kozmetologije, proizvodnje zdrave hrane, dizajniranje tekstila i odjeće, izrade suvenira i unikatnog nakita, itd.Ovaj sajam ponovno će biti prava prilika ne samo za promociju ženskog poduzetništva, već i razmjenu iskustava i znanja te stvaranje novih poslovnih kontakata, što je danas od ključne važnosti za uspješan plasman na tržištu.
kazala je Slavica Šipicki, direktorica Poduzetničkog sajma Kongresa poduzetnica 2019. koji je također započeo s pripremom.


O ORGANIZATORU KONGRESA

Virtualni ženski poduzetnički centar je  temeljna nevladina i nepolitična asocijacija ne samo Hrvatske, nego i jugoistočne Europe s cijelim nizom sadržaja, projekata i aktivnosti na promicanju poduzetništva, posebice žena.
Osnovani smo od strane samih poduzetnica i poduzetnika, s misijom ohrabriti žene na veći poduzetnički angažman u gospodarstvu ovog dijela Europe te olakšati ulaganje u obrazovanje i učenje u poduzetničkom sektoru.
Virtualni ženski poduzetnički centar lansiran je kao digitalna platforma za promociju i unaprjeđivanje poslovne aktivnosti poduzetnica 01. 01. 2016. godine, te je bio i jeste usmjeren razmjeni znanja, tehnologija i inovacija u svim svojim radnim oblicima, te danas broji više od 2.300 članica i članova diljem jugoistočne Europe.
Kroz naše brojne projekte osigurali smo razmjene iskustava, stvaranje poslovnih kontakata, povezivanje i unapređenje poduzetničkog ozračja u ovom dijelu Starog kontinenta posebice kroz naše besplatne edukacije za poduzetnike i sve one koji će to tek biti, Kongres poduzetnica – najveće poslovno okupljanje žena u poduzetništvu jugoistočne Europe, te razgranatu izdavačku djelatnost, među kojima su i prvi vodič za uspješno poduzetništvu jugoistočne Europe.

Komentari

komentara