Objavljeno: Pon, svi. 15th, 2017

Konoba Kalalarga: „Show cooking“ za turiste iz Švedske

Bilo je to još jedno u nizu događanja  kojima Mario Tomaš posljednjih godina ustraje na promociji dalmatinske gastronomije

 

  • Tekst i foto JL

Turistička skupina „Hrana i vino“ Grand Tours Productions-a iz Švedske, nakon što je cijeli protekli tjedan obilazila Dalmaciju od Dubrovnika do Splita, u Makarskoj se zadržala u petak 12. svibnja. Za dvadesetak gostiju makarska turistička agencija Freja Travel, u suradnji s konobom Kalalargom, priredila im je „show cooking“ (kuhanje uživo) večeru u tri slijeda. Chef Mario Tomaš  za ovu prigodu je odbrao pečeno-mariniranu tunjevinu sa srcima artičoka, zatim pikantnu buzaru (na crveno) od škampi i kozica, te crni rižot od sipe, a da bi gušti bili potpuni pobrinula se Nina Tomaš s desertom od suhih smokava u „košuljici“ od bijele čokolade obložene mljevenim bajamima popraćeno likerom od višnje. Sve sljedove pratilo je vino vinarije Grabovac, a da ozračje bude opuštenije pobrinuo se glazbeni tandem Jasmin (harmonika) i Ivić (gitara).

 

Vrijedi napomenuti da skupinu švedskih turista na ovom tematskom putovanju prati novinarka koja će dojmove  s putovanja objaviti u specijaliziranom magazinu. Bilo je to još jedno u nizu događanja  kojima Mario Tomaš posljednjih godina ustraje na promociji dalmatinske gastronomije što njegovu konobu Kalalargu posve opravdano svrstava u sam vrh gastronomske ponude u Makarskoj ali i šire.  

Komentari

komentara