Objavljeno: Wed, Jul 12th, 2017

LAG Adrion osigurao sredstva za zdrave marende u osnovnim školama

Svih 5 osnovnih škola u članstvu LAG-a „Adrion“ osigurale su sredstva za zdrave i domaće marende u iznosu 81.393,96 kuna

  • MP
  • Iva Mlinjarić/LAG Adrion

U sklopu Programa školske sheme voća, povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda sve Osnovne škole u članstvu LAG-a „Adrion“, njih ukupno 5 je na popisu koji je objavila Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Uz popis, objavljen je i procijenjeni iznos potpore po školi prema broju učenika pa je tako ukupan procijenjeni iznos za voće i povrće za Osnovnu školu Gradac, Osnovnu školu Don Mihovila Pavlinovića Podgora, Osnovnu školu Tučepi, Osnovu školu Bariše Granića Meštra Baška Voda te Osnovu školu Vrgorac 44.071,56 kuna. Potpora za mlijeko i mliječne proizvode iznosi 37.322,4 kune.

Pošto se i sama voditeljica LAG-a „Adrion“ i saborska zastupnica Dragica Roščić zalagala za kratke lance opskrbe te sudjelovala u njihovim amandmanima, ponosni smo što su naše škole prepoznale važnost ovog Programa, te uz poticaj LAG-a iskazale interes za sudjelovanje u istom.
U tijeku su i prijave i animacija proizvođača voća, povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda koji su upisani u Upisnik trgovaca voćem i povrćem, te za preradu mliječnih proizvoda da se prijave na ovaj Program, kako bi djeca iz njihovih lokalnih sredina konzumirala što više domaćih, svježih i kvalitetnih proizvoda upravo s područja LAG-a “Adrion”.  Za sada imamo zainteresiranog novog mljekara s našeg područja, što je veliki iskorak obzirom da su se na dosadašnje pozive najviše javljali veliki trgovački lanci i posrednici.

Komentari

komentara