Objavljeno: Sub, stu. 11th, 2017

LAG Adrion potiče uvođenje domaćih namirnica u vrtiće i škole

Prijaviti se mogu nositelji/članovi/vlasnici poljoprivrednog gospodarstva bilo da se radi o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (OPG-u) ili drugoj pravnoj osobi

LAG “Adrion” sufinancira osposobljavanje za poljoprivrednike po vlastitom odabiru, a s ciljem poboljšanja i razvoja vlastitog poljoprivrednog gospodarstva kao i osobnih kapaciteta u poljoprivrednoj djelatnosti.
Pozivamo Vas da iskažete interes i prijavite se putem službenog e-maila LAG-a “Adrion” info@lag-adrion.hr ili niže navedenu dokumentaciju dostavite osobno na adresu Hrvatskih branitelja 31, 21255 Zadvarje. Prihvatljivo je sufinanciranje osposobljavanja pri završetku kojeg se dobiva potvrda o stečenom znanju.

Prijaviti se mogu nositelji/članovi/vlasnici poljoprivrednog gospodarstva bilo da se radi o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (OPG-u) ili drugoj pravnoj osobi (obrtu, trgovačkom društvu i sl.). Korisnik mora imati sjedište i poljoprivrednu djelatnost registriranu na području LAG-a “Adrion”.

  • Ukupna raspoloživa sredstva u okviru Poziva su ograničena do maksimalnih 25.000,00 kn.
  • Maksimalni broj korisnika je ograničen na 10, a maksimalni iznos sufinanciranja po korisniku je do 90% troška i 4,000,00 kn.

Prednost prilikom odabira ostvaruju:

  1. a) članovi LAG-a “Adrion”,
  2. b) poljoprivrednici koji će se osposobiti za preradu poljoprivrednih proizvoda i koji će istu djelatnost upisati u OPG prilikom završetka osposobljavanja,
  3. c) poljoprivrednici koji će osposobljavanjem stvoriti/zadovoljiti uvjete za plasman svojih proizvoda u Javne ustanove (vrtiće i škole…).

* Ukoliko poljoprivrednik prilikom prijave ostvari prednost na temelju informacija pod stavkom b) i c) 30 dana nakon završetka edukacije dužan je dostaviti dokaz o registraciji prerade u OPG-u ili stvaranja uvjeta/plasiranja proizvoda u vrtiće i škole.

Potencijalni korisnici dužni su prilikom prijave dostaviti: 1. Kopiju važeće osobne iskaznice, 2. Dokaz o bavljenju poljoprivrednom djelatnošću (Rješenje o upisu u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava), 3. Ponudu obrazovne ustanove ili druge obrazovne institucije iz koje je jasno definirana vrstu, cijenu i period u kojem bi se pohađala, 4. Ispunjen obrazac iz priloga – Obrazovanjem do razvoja.
Odabrani poljoprivrednici su 15 dana nakon završenog osposobljavanja dužni dostaviti dokaz u obliku potvrde o stečenom znanju. Edukacija mora biti završena do 1. kolovoza 2018. g. ukoliko se u prijavi ne navedu opravdani razlozi za duži rok.

  • Poziv je otvoren do 25. studenog 2017. g.
  • Kontakt osoba: Nikola Kapitanović, kontakt telefon: 021/411-960, mob. 099/4369-422

Komentari

komentara