Objavljeno: Pet, stu. 23rd, 2018

Likovna kolonija Makarska – Galerija Gojak od 23. do 25. studenoga

Po prvi put ove godine slikari-sudionici Likovne kolonije Makarska slikati će izvan Galerije Gojak

  • MP

U organizaciji Gradske galerije Antun Gojak od 23.do 25.studenog održava se 15.likovna kolonija. Jubilarna makarska Likovna kolonija okupiti će 15-ak umjetnika-slikara iz Hrvatske i BiH.
Kao i svake godine,radni dio Kolonije obuhvaća subotu i nedjelju,24. i 25.studenoga kada će, vjerujemo, nastati nova vrijedna likovna djela u kojima ćemo moći prepoznati ljepote našeg grada.
Po prvi put ove godine slikari-sudionici Likovne kolonije Makarska slikati će izvan Galerije Gojak i to u Puharićima gdje će u Spomen domu “Marina Puharića” slikare ugostiti Udruga “Porići 1680”.
Ovogodišnja Likovna kolonija završiti će u slavljeničkom ozračju. Naime, na završetku drugog radnog dana Kolonije, u nedjelju 25.studenoga u 20 sati u izložbenom prostoru Galerije Gojak otvoriti će se izložba “15 godina Likovne kolonije Makarska”. Ovom izložbom ćemo svi zajedno-djelatnici Galerije, umjetnici-sudionici Kolonije i likovna publika imati prigodu vidjeti što se i kako radilo kroz proteklih 15 godina. Na ovaj će način značajna kulturna obljetnica, ne samo Galerije Gojak, nego i grada Makarske, biti oplemenjena vrijednom izložbom umjetničkih djela koja su nastala na Likovnim kolonijama od prvog saziva 2004.godine do danas. Kroz 15 saziva makarske Likovne kolonije prošlo je više od  60 umjetnika, a za galerijski fundus izabrano je više od 140 slika i skulptura.

  • Održavanje Likovne kolonije Makarska 2018.omogućili su Grad Makarska, Turistička zajednica grada Makarske i Ministarstvo kulture RH.

Komentari

komentara