Objavljeno: Čet, svi. 18th, 2017

Luka Roguljić: Raspad drugog braka HDZ-a i MOSTA za posljedicu će imati izvanredne parlamentarne izbore

Konferencija za medije koalicije stranaka: HSP AS, Hrast, Zelena lista, Obiteljska i SMSH-a, glede potpore programu dr. Luke Roguljića, nositelja liste br. 5 za županijsku skupštinu, liste br. 6 za općinsko vijeće grada Splita i kandidata za župana Splitsko-dalmatinske županije

  • MP

Dana, 17. svibnja 2017. godine u 10. sati u prostorijama HSP dr Ante Starčevića u Splitu održana je konferencija za medije  koalicije gore spomenutih stranaka s dnevnim redom:

  • – dokument koalicijskog sporazuma SDP–HSS na nacionalnoj razini za skorašnje parlamentarne izbore i
  • – potpora programu dr. Luke Roguljića.

Konferenciju je otvorio i nazočne pozdravio predstavnik Zelene liste, jedne od nekoliko stranaka koje su nastale raspadom HSS-a, gospodin Alen Ćurin. Uz potporu programu dr. Luke Roguljića oko kojeg su se okupili i bivši istinski članovi HSS-a, naglasio je da posjeduje najnoviji dokument koalicijskog sporazuma SDP-HSS, kojim SDP nudi HSS-u 6 prolaznih zastupničkih mandata u Saboru na slijedećim parlamentarnim izborima, ukoliko ostanu u koaliciji.
Podrobnije o ovom kompromitirajućem dokumentu kojeg je ovih dana načelno prihvatilo čelništvo,  i zbog čega je trebala biti donijeta konačna odluka na telefonskoj sjednici Glavnog odbora HSS-a, govorio je njegov bivši član, gospodin Denis Bilić. U svom obraćanju gospodin Bilić je rekao da je ovo još jedna u nizu potvrda nevjerodostojnosti politike trenutnog čelništva HSS-a na nacionalnoj razini, zbog koje je i došlo do njenog raspada. Jedini cilj ovakve prevrtljive trgovine u politici je isključivo zbog osobnih probitaka nekoliko najbližih suradnika gospodina Beljaka, i kao takva ona nema nikakvu perspektivu ni na lokalnoj, ni regionalnoj, kao ni na nacionalnoj razini. Ovakva politika HSS-a još više urušava vjerodostojnost i samih njegovih koalicijskih partnera, kao što je to ovaj put slučaj s HDZ-om i njegovim listama za gradsko vijeće Splita i županijsku skupštinu Splitsko-dalmatinske županije. Gospodin Bilić je stoga postavio pitanje članovima i simpatizerima HSS-a i HDZ-a, kako mogu glasovati na skorim izborima za lijevu opciju koju im servira HDZ-a, kada je to u suprotnosti s njihovim svjetonazorima.

Gospodin Ivica Listeš, dugogodišnji, a sada već bivši član HSS-a, na koalicijskoj listi za županijsku skupštinu, pozvao je kao i gospodin Bilić sve simpatizere i članove HSS-a da podrže listu dr. Luke Roguljića i da joj daju svoj glas. U ime SMSH, stranke međugeneracijske solidarnosti Hrvatske, potporu dr. Luki Roguljiću, nositelju lista za gradsko vijeće Splita i za županijsku skupštinu, dao je gospodin Duje Kovačić. Kandidat za gradonačelnika Splita spomenute koalicije, lista br.6, gospodin Mihael Darko Burazin je pozvao birače da podrže kandidate obje liste čiji je nositelj gospodin dr. Luka Roguljić. Kratkom izjavom potpore se nazočnima obratila i gospođa Marina Mandić uz naglasak da je Splitu i Županiji potreban rehabilitacijski centar za djecu s poteškoćama u razvoju. Na kraju, medijima se obratio i sam dr. Luka Roguljić.
Još jednom je podsjetio na važnije dijelove svog programa u čijem je središtu čovjek i cjeloživotna briga o njemu. Opet je ponovio da je protiv gradnje regionalnog centra za preradu i deponiranje otpada Lećevica i termoelektrane na jezeru Peruća. Razlozi su poznati, a prioritet je briga o zdravlju ljudi Splitsko-dalmatinske županije. Ovoga puta dr. Roguljić je prokomentirao i raspad drugog neuspješnog kratkotrajnog  ugovorenog braka iz interesa Mosta i HDZ-a, koji će, zasigurno, za posljedicu imati još jedne izvanredne parlamentarne izbore uz veliki trošak. Novci koji će se potrošiti za njih, mogli su se iskoristiti za mnogo pametnije stvari u vremenu velike nezaposlenosti, loše demografske politike, uvođenja novih poreza, lexa Agrokor, itd. Zbog svega navedenog, on je još jednom pozvao birače da na skorašnjim izborima izaberu poštene, neopterećene aferama i sposobne članove njegovih lista.

  • Glasnogovornik koalicije Miran Buljan, dipl. ing.

Komentari

komentara