Objavljeno: Pet, svi. 18th, 2018

Makarska: 16. tradicionalna Biciklijada – 26. svibnja

Cilj manifestacije je promidžba sportskog i zdravog stila življenja, promidžba rekreativnog sporta te razvitak odgovornog odnosa u prometu

  • MP

Biciklijada koju organiziraju Savjetovalište Lanterna i Biciklistički Klub Makarska jedna je od najvećih manifestacija te vrste u Republici Hrvatskoj. To je događanje na koje se posebno rado odazivaju najmlađi građani Makarske rivijere. Ističemo kako je 2014. god. nastala poznata milenijska fotografija Šime Strikomana, a prošlogodišnja Biciklijada okupila je 718 sudionika. Suradnja Savjetovališta Lanterna i Biciklističkog kluba Makarska u organiziranju biciklijada i radionica osmišljavanja slobodnog vremena djece i mladih traje od 1999.
Ovogodišnja 16. tradicionalna Biciklijada u Makarskoj će se održati 26. svibnja 2018. godine (od 9-13 sati), na radost svih sudionika koji će zagospodariti gradom bez vozila na motorni pogon, uz poklon majice, zabavni program i lutriju, kad će na jednoj od najljepših riva bicikli, romobili i role biti potpuni vladari. Početak manifestacije i završno događanje će biti na rivi ispred zgrade Grada, dok se večer prije (petak, 25. svibnja 2018. god.) organizira radionica servisiranja bicikla, koncert mladih makarskih bendova (Rezerve i  Ischariotscky) te DJ Spajić.

Cilj manifestacije je promidžba sportskog i zdravog stila življenja, promidžba rekreativnog sporta te razvitak odgovornog odnosa u prometu. I ove godine posebno želimo skrenuti pozornost na zaštitu djece kacigama.Želimo još napomenuti da su glavni pokrovitelji ove manifestacije Grad Makarska, Turistička zajednica Grada Makarska. Općina Tučepi i Općina Podgora. Sponzori su: Apfel d.o.o. i Zagrebačka banka d.d.

Komentari

komentara