Objavljeno: Sri, pro. 7th, 2016

Makarska dizajnerica Olya Sookie predstavila svoju avangardnu kolekciju

Metri i metri crnog i bijelog šifona, zajedno s predimenzionalnim krilima i elastičnom vrpcom koja je baza svih njenih kreacija, čine nesvakidašnju avangardnu haljinu

_mgl8611c

  • MP
  • I. Ivanac
[I]ako diplomirana produkt dizajnerica, Olja Luetić je za svoju prvu ljubav izabrala modu. S prebivalištem u Makarskoj, ova mlada djevojka se polako ali sigurno probija na hrvatskoj modnoj sceni. -Cijela ljubav prema umjetnosti je započela od malih nogu pa je i logičan slijed bio srednja umjetnička škola u Splitu i Akademija Likovnih Umjetnosti u Sarajevu- objašnjava nam Olja koja za sebe nikada nije mislila da će se baviti modnom umjetnosti. Ali tijekom godina njezina sredstva izražavanja su prerasla u nešto sasvim drugačije. -S obzirom da je moje dugogodišnje obrazovanje bilo bazirano na strogim industrijskim formama, bilo je i za očekivati da će moj modni izričaj biti dosljedan- nastavlja Olja čiji su svi proizvodi dostupni i online putem.

[M]etri i metri crnog i bijelog šifona, zajedno s predimenzionalnim krilima i elastičnom vrpcom koja je baza svih njenih kreacija, čine nesvakidašnju avangardnu haljinu.
Ponajviše me inspirirao sam naziv kolekcije „Nephilim“ koji označava polubogove ili poluanđele, kako u kojem tumačenju, gdje sam željela stvoriti kreacije u kojima se žena osjeća poletno, magično i posebno kao da je prava boginja
kaže nam Olja koja u skoroj budućnosti ima velike planove. Prvo što je na tapeti je predstavljanje dijela kolekcije na Circular de la Mode  te brojni drugi projekti koji zasada moraju ostati u tajnosti.

Mlada Makarka i dalje nije odustala od svog prvotnog zvanja, produkt dizajnera te je tako nastavila stvarati rasvjetna tijela koja su vrlo slične estetike kao i modna kolekcija „Nephilim“ u kojoj prevladavaju identične linije. Također u svoj rad ubraja i keramiku koja je potpuna suprotnost od onoga što inače stvara jer prevladavaju meke i organske forme.

Komentari

komentara