Objavljeno: Pon, lip. 5th, 2017

Makarska izabrala promjenu: Jure Brkan (HDZ) novi je gradonačelnik Makarske!

Već nakon objave prvih rezultata ispred stranačkih prostorija HDZ-a na Trgu Tina Ujevića zavladalo je opće oduševljenje  i počelo slavlje

  • Tekst i foto JL

S osvojenih 50,88%  (3249 glasova) u jučer održanom drugom krugu lokalnih izbora Jure Brkan (HDZ) novi je gradonačelnik Makarske. Dosadašnji Tonći Bilić (SDP, HNS, HSU) dobio je povjerenje 44,74% (2857 glasova) birača dok je nevažećih listića bilo 4,38% (280). Glasovanju u drugom krugu pristupilo je 42,55% (njih 6386 od 15007) birača na 9 biračkih mjesta. Nakon u prvom krugu osvojene većine u Gradskom vijeću (7 vijećničkih mandata) lokalni HDZ-a potvrdio je svoju dominaciju, a makarski birači, nakon 4 godine „vladavine“ SDP-a i koalicijskih partnera, izabrali su promjenu. Već nakon objave prvih rezultata ispred stranačkih prostorija HDZ-a na Trgu Tina Ujevića zavladalo je opće oduševljenje  i počelo slavlje članova i simpatizera.

Zahvaljujem svim biračima koji su izašli na izbore a osobito onima koji su svoj glas dali meni i mojim zamjenicima Jozi Vranješu i Draženu Nemčiću i tako pokazali da su u nama prepoznali novu snagu i energiju za boljitak našeg grada. Od ovog trenutka, čim preuzmemo čast i dužnost služenja našim građanima, krećemo raditi za interes svih građana bez povlaštenih pojedinaca. Idemo zajedno  učiniti Makarsku najljepšim mjestom za život
kazao je Brkan, a kao prvi korak nakon preuzimanja dužnost najavio je sastanak sa svim pročelnicima kako bi dobili uvid u pravo stanje gradske uprave.

Nakon što je postalo izvjesno da je izborna utrka za njega izgubljena svom suparniku je, u pratnji svojih suradnika, izbornu pobjedu došao čestitati i bivši gradonačelnik Tonći Bilić.

Čestitam pobjedniku, a ako uspije izdržati do kraja mandata, tj. slijedeće 4 godine, opet ću mu čestitati. Zahvaljujem se svojim biračima na iskazanom povjerenju meni mojim suradnicima i koalicijskim partnerima. Protekle 4 godine radili smo u interesu naših građana, a nadam se da će započeti projekti biti nastavljeni, jer smatram da smo pokrenuli mnoge dobre projekte koji su u interesu grada.. Odnos snaga u Gradskom vijeću će biti „tijesan“ i to tek trebamo vidjeti, ali u svakom slučaju situacija će biti vrlo zanimljiva
komentirao je sada već bivši gradonačelnik Bilić. Uz Split i Splitsko dalmatinsku županiju, Dubrovnik i Metković te Dubrovačko- neretvansku županiju Makarska je još jedna u nizu potvrda sjajnih rezultata HDZ-a na jugu Hrvatske ostvarenih na 17. lokalnim izborima.

 

Podgora: Novo povjerenje Anti Miličiću

Drugi krug izbora u Podgori nije donio promjenu. Nezavisni Ante Miličić s osvojenih 58,37% (659 glasova) bio je uvjerljiv u odnosu na suparnika, HDZ-ovog kandidata Marina Urlića, koji je dobio podršku 38,44% (434 glasova). Miličić je tako novi/stari načelnik najveće općine Makarskog primorja.    

Komentari

komentara