Objavljeno: Sri, tra. 4th, 2018

Makarska: Jedan dan za čist okoliš – gradonačelnik poziva na sudjelovanje u eko akciji Zelena čistka

Jedan od glavnih ciljeva akcije je podizanje svijesti o održivom razvoju, stvaranju i odlaganju otpada, te važnosti očuvanja okoliša

  • MP

Poštovani, zadovoljstvo nam je i ove godine pozvati Vas na sudjelovanje u najvećoj eko akciji čišćenja okoliša pod nazivom Zelena čistka koja će se u Makarskoj održati uoči međunarodnog Dana planeta Zemlja 21. travnja 2018. godine u vremenu od 8 do 11 sati na poluotocima Osejava i Sv. Petar. Jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada dio je globalne akcije World Cleanup  koja okuplja aktivne građane i organizacije u stotinjak zemalja među kojima je i Hrvatska. Jedan od glavnih ciljeva akcije je podizanje svijesti o održivom razvoju, stvaranju i odlaganju otpada, te važnosti očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje kao zajedničkog dobra sviju. 
Makarska u ovom projektu uspješno sudjeluje već sedmu godinu zaredom, a izvrsni rezultati prošlogodišnjih akcija poticaj su da ove godine budemo još bolji. Zato Vas pozivam da 21. travnja udružimo napore kako bismo pokazali koliko nam je važan okoliš i priroda i što smo sve spremni učiniti u jednom danu za naš okoliš.

Za sudjelovanje u kampanji Zelena čistka prijavite se u Crveni križ grada Makarske (Kačićev trg 11., Makarska, tel. 612-258) ili putem e-mail adrese: ckmakarska@gmail.com .

  • Gradonačelnik, Jure Brkan, dipl.oec.

Komentari

komentara