Objavljeno: Pon, sij. 26th, 2015

Makarska: Održana međunarodna biciklistička utrka XC zimske lige Dalmacija

Utrka je imala rekreativni i natjecateljski karakter (prema kategorijama). Rekreativci i žene vozili su na stazi dugoj 19,7 km, a sportaši 22,9 km

Utrka MAKAR 012015

  • MP
  • Tekst dr.sc. Siniša Rudelj
Biciklistička međunarodna utrka Makarska, 7. kolo xc zimske lige Dalmacije, Makar, 25. siječnja 2015.

[B]iciklistički Klub Makarska organizirao je još jednu međunarodnu manifestaciju u Makarskoj, a koja se realizira u sklopu zimske lige Dalmacije. Biciklistička utrka je bila za sve sudionike koji su se mogli prepoznati u sljedećim kategorijama: rekreativci, žene, sportaši.

slika bic 1.

Detalji o biciklističkoj utrci

[B]iciklistička  utrka Makarska, 7. kolo Xc zimske lige Dalmacije, 25. 01. 2015. (Makarska, uži lokalitet podbiokovsko područje, Makar-Veliko Brdo-Žlib-područje ispod sela Bast-Veliko Brdo-Makar). Mjesto okupljanja je bilo u selu Makar. Podjela brojeva je bila od 10:30 sati, a start utrke je bio u 12:00 sati u Makru. Staza je isplanirana kao kružna biciklistička staza, srednje teška za vožnju biciklom,  i vozila se makadamskim putovima pod planinom Biokovo. Staza prolazi kroz selo Veliko Brdo i staro selo Žlib do pred selo Bast – odakle se vraća u Makar. Utrka je imala rekreativni i natjecateljski karakter (prema kategorijama). Rekreativci i žene vozili su na stazi dugoj 19,7 km, a sportaši 22,9 km. Po završetku utrke je organizirana dodjela nagrada i ručak u selu Makar.

slika bic 2. 

[S]udjelovalo je preko 100 biciklista iz više država, a ukupan broj osoba prisutan na utrci bio je oko 200 ljudi (uključujući osobe iz organizacije, gledatelje ekipu iz Hrvatske gorske služba spašavanja, ekipu sudaca i zapisničara, pomagače na terenu, ugostiteljsko osoblje, itd,), bez obzira na prohladno vrijeme, umjeren do jak vjetar i zimske uvjete.
Pobjednik utrke u sportskom dijelu je Antonio Barač iz BK Livno s vremenom 1:11:20, ispred Marka Fržopa (BK Biker / 1:12:09) i trećeplasiranog Luke Šopića (BBK Orlov Krug / 1:12:13). Nenad Okmažić, predstavnik BK Makarska bio je 13. s vremenom 1:22:53, Teo Beus 16. te Zvonko Mateljak na 34. mjestu.
Reakcije sudionika na događanje su vrlo pozitivne, ali i s iznenađujućim pohvalama kako na organizaciju tako i na samu stazu s koje se pruža specifičan pogled na grad Makarsku, podbiokovske zaseoke, more i otoke.

Komentari

komentara

Komentiraj

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>