Makarske Maškare preuzele vlast – vode se tajni pregovori s Deželom, gradi se bolnica na Biokovu

Uz zvuke fanfara te uz stisak ruku ključ Grada Makarske predan je i ubačen u špurtelu karnevalskog izaslanstva

  • MP

Svečanim preuzimanjem ključa Grada Makarske ispred upravne zgrade juer, 19. Siječnja, maškare su preuzele vlast najavljujući brojne razvojne projekte poput bolnice na Biokovu i novu turističku atrakciju – park kiča. Istodobno makarski karnevali vode tajne pregovore sa susjednom Slovenijom u cilju rješavanja graničnog spora u Savudrijskoj uvali.

Dajem vam ključeve Grada, predajem vam vlast. Građani  se primaju srijedom, dajem vam ministra Kujundžića i rodilište – morate se za to pobrinuti, jer netko mora praviti djecu… Sve to lijepo obavite u ovih mjesec dana, ako budete dobri nećemo vas ni micati, a ako ne riješite morati ću ja opet
kazao je gradonačelnik Jure Brkan predavši upravljanje Makarskom mašakarama koje je kao i prethodnih godina zastupao Josip Joja Marinović. Uz zvuke fanfara te uz stisak ruku ključ Grada Makarske predan je i ubačen u špurtelu karnevalskog izaslanstva.
Napaćeni puče makarski. Nakon naporne i berićetne sezone, adventskog derneka, obranih maslina i napravljenog vina, brojidu se šoldi. Ali brzo i nestaju, a poklade su prid nama. Ajmo se malo išvogat i isprdecat. Čeka nas 40 dana pokore posli. Pa opet po godine ludnice i love. Makarska mi ovih dana sliči na ono prije 60 godina. Jedino još fali kino, laboratorij pokojnoga Lina Barbierija i rendgen pokojnoga Martina Petkovića. Fali baba Bose – naša babica pa bi bili pravi grad. Odmah od sutra kopamo veliku bužu, ponovno na Dugišu, za parkiralište i na Sinokoši također. Sve aute mičemo s naše lipe rive da možemo điravat slobodno, a na velikom mulu postavljamo žočaru za Štrbinu. Na Biokovu gradimo bolnicu i heliodrom, pa će cili bivši kotar Makarska imati dostupnu medicinsku zaštitu. Čini mi se da vidim par slovenskih koća u našem akvatoriju i upravo počinjemo tajne pregovore s našim susjedima oko koncesije na našu obalu i iz Dežele zauzvrat nam nude, moram vam to reć, gotovu žičaru, vlečnice i da donesu snig sa Alpa koliko triba. Od Osejave i Svetoga Petra planiramoi napraviti veliki park kiča s fontanama, spomenicima, betonskim tenis terenima i bazenima. Kao i do sad sve ćemo vam obećavat, a ništa nećemo izvršit, ali bojte se ovih na vlasti ako ostvare svoje planove. Živila naša lipa Makarska – zlatna vrčina puna govana
najavio je u nadahnutom inauguracijskom govoru Joja praćen burnim odobravanjem oduševljenih maškaranih poklonika.


Izbor kraljice i kralja slijedi u subotu 3. veljače u 20,00 sati u hotelu Biokovo, dok je povorka dječjih maškara planirana za subotu 10. veljače u 15,00 sati na gradskoj rivi i Kačićevu trgu. U slučaju lošeg vremena dječje maškare održat će se dan kasnije, u nedjelju 11. veljače, u isto vrijeme.

  • Sve grupe zainteresirane za Zimski karneval (kao i za rezervaciju mjesta za večer Izbora kraljice i kralja maškara) mogu se prijaviti u Uredu Turističke zajednice ili na telefon 021/ 612-002.

Zimski karneval koji se održava 13. veljače započet će u 15,00 sati okupljanjem maškara kraj hotela Meteor i Palma u Ulici kralja Petra Krešimira IV, a tradicionalna večera uz glazbu uživo od 18,00 sati u hotelu Meteor.

Komentari

komentara