Objavljeno: Ned, svi. 27th, 2018

Makarski umjetnik Igor Dragičević izlaže u Češkoj

Grafike i slike poznatog makarskog grafičara i slikara u Olomoucu

  • MP

Samostalna međunarodna izložba makarskog akademskog slikara-grafičara Igora Dragičevića održat će se u Galeriji grada Olomouca /Galerie města Olomouce/ od 31. svibnja do 30. lipnja 2018. godine u okviru Svečanosti grada Olomouca /Svátky města Olomouce/. Izložba se realizira u sklopu kulturne suradnje gradova prijatelja Makarske i Olomouca koja traje od 2015.godine.

Izložba “Cvijet moga mora” publici će dati uvid u umjetničku produkciju najaktivnijeg umjetnika koji djeluje u Makarskoj. Planirano je predstavljanje 80-ak djela iz bogatog likovnog opusa ovog makarskog umjetnika. Uz vrijedan i zanimljiv grafički opus Igora Dragičevića češka će publika moći uživati u njegovim crtežima i radovima ostvarenima u tehnici ulja na platnu. Riječ je o figurativoj umjetnosti zanimljivog likovnog izričaja i osebujne izražajnosti koja je prvenstveno nadahnuta Dragičevićevim makarskim zavičajem i ljudima.

Igor Dragičević rođen je u Makarskoj 1954. godine. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, odjel grafike, u klasi prof. Dževada Hoze diplomirao je 1978. godine. Magistrirao je 1989. godine na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogradu, u klasi prof. Boška Karanovića. Član je HDLU-a, upriličio je znatan broj samostalnih i skupnih izložbi. Dobitnik je značajnih nagrada i priznanja, a njegova se djela nalaze u muzejima, galerijama i mnogim zbirkama u nas i u svijetu. Od 1997. radi na ALU Sveučilišta u Mostaru na Širokom Brijegu u statusu izvanrednog profesora.

  • Organizator izložbe je Gradska galerija Antun Gojak, a izložbu će prirediti Unija likovnih umjetnika grada Olomouca /Unie výtvarných umělců Olomoucka, UVUO/.
  • Realizaciju izložbe su pomogli i:Grad Makarska, Grad Olomouc, Olomoucki kraj (Županija Olomouc), Ministarstvo kulture RH, TZ grada Makarske i Bluesun hoteli d.d.

Komentari

komentara