Objavljeno: Sun, Feb 26th, 2017

Makarski Zimski karneval 2017: Gorio je Krnjo – Bijela kuga platila je cijenu

Prijetilo je nebo, ali ipak – kiša koja je počela padati kratko je trajala i glavnina programa 20-ak skupina s oko 500 sudionika 21.makarskog Zimskog karnevala, uspješno je održana

  • Tekst i foto JL

Gotovo je, Krnjo je spaljen! Bijelu kugu koja je zavladala Makarskom obrana nije imala šanse osloboditi teških optužbi. Proglašena je krivom zbog toga što grad nema kina, nema fakulteta, Gradska knjižnica je ni na nebu – ni na zemlji, kultura je na nuli, rodilišta nema pa se više ne rađaju Makarke i Makarani… Raste prodaja golduna, a opada potražnja za viagrom jer ono malo Makarki koje bi rodile boje se da zbog trudnoće ne dobiju otkaz… Presuda po kratkom postupku – neka gori Krnjo. Tako su makarske maškare, uz nazočnost uglednih gostiju Melanie i Donalda Trumpa, okončale svoju vladavinu godine gospodnje 2017.

Prijetilo je nebo, ali ipak – kiša koja je počela padati kratko je trajala i glavnina programa 20-ak skupina s oko 500 sudionika 21.makarskog Zimskog karnevala, uspješno je održana. A imalo se što vidjeti. Mora se priznat da su se maškare potrudile. Moto klub Sv. Jure s Road to hell programom zatutnjao je rivom, iz Velikog Brda stigli ledari-težaci s tvrdoglavim magarcem koji nije htio na pozornici s koje su program vodili Toni Štulić i Dražen Kuzmanić, zakokodakale rasplesane najbolje koke u gradu, Zlatousti i Tempet najavili plodnu godinu, čudila se Alisa iz zemlje čudesa, a sve promatrali posrnuli anđeli… Zaplesale Ciganke, Batman svladao sile zla….

Osamnaestu godinu uzastopno stigla je maškarana skupina Karnevala Brist – ovoga puta u veselom kalunovskom izdanju, bilo je i malih Chaplina, vojnika, ribara (nismo ih sve ni uspjeli „pohvatati“), Gradska glazba u ozračju divljeg zapada, Drašničani s „Cidokorom“, Ramova…

20 godina Krvavičkih maškara

Poseban dio programa bio je rezerviran za maškare iz Krvavice koje su proslavile 20 godina postojanja. I ovoga puta, kao i svih godina, vrhunski program, sjajna alegorijska kola!. Predvođeni dinamčnim i neumornim Lovrom Laušićem u ulozi Jamesa Deana, vratli su nas na kraj 50-ih i početak 60 –ih prošlog stoljeća uz rock&roll Elvisa Presley-a, Marilyn Monroe, twist Beatlesa i ples Johna Travolte i Oliwie Newton John iz filma Briljantin. Sjajno! Čestitamo 20. rođendan maštovitim, lucidnim i uvijek nadasve veselim i zabavnim – nenadmašnim maškarama iz Krvavice.

Ne možemo a ne primijetiti trud koji je uložen, ne samo u koreografiju i razradu programske zamisli, već i u maske. Bilo je uistinu vrhunskih kreacija, izrađenih do u detalje – od glave do pete. Dokaz je to da se karneval živi u gradu pod Biokovom.

Nakon što je krnjo platio cijenu svojih nepodopština maškare su se preselile u kafiće, a potom u hotel Miramare na večeru i maskenbal uz Zoricu Andrijašević Donn-u i Band. Ples pod maskama potrajao je do sitnih sati, i peto godišnje doba je završilo.

Komentari

komentara