Objavljeno: Pet, sij. 12th, 2018

Makarskoj 600 tisuća bespovratnih kuna za uređenje Gradske knjižnice

Novim projektom planira se adaptacija i proširenje prostorija knjižnice te kompletno opremanje interijera

  • MP

Na javnom pozivu za predlaganje Javnih potreba u kulturi RH za 2018. godinu, koje je Ministarstvo kulture objavilo u rujnu prošle godine, Grad Makarska dobio je bespovratna sredstva u iznosu od 600.000,00 kuna za realizaciju projekta „Adaptacija i unutarnje uređenje prostorija Gradske knjižnice Makarska“. Projektnu dokumentaciju za Grad Makarsku pripremila je JU Razvojna agencija Mara u suradnji sa ravnateljicom Gradske knjižnice Makarska Anom Duvnjak.
Novim projektom planira se adaptacija i proširenje prostorija knjižnice te kompletno opremanje interijera. Adaptacijom i opremanjem prostora Makarska će konačno dobiti knjižnicu koja udovoljava svim standardima: dječji odjel kojeg do sada, kao takvog, nije bilo, prostor za čitaonicu, audio-vizualni odjel, zavičajnu zbirku koja zbog nedostatka prostora do sada nije mogla biti adekvatno prezentirana, računala za korisnike te prostor za održavanje različitih događanja u knjižnici.
Glavni cilj ovog projekta je povećanje broja članova, lakši pristup izvorima znanja i informiranja te stvaranje navike među građanima na svakodnevno korištenje čitaonice dnevnog tiska kao i studijske čitaonice u Gradskoj knjižnici. Ukupna vrijednost projekta je cca 2.000.000,00 kuna.

Komentari

komentara