Objavljeno: Čet, svi. 3rd, 2018

MARA: Održane radionice robotike za osnovnoškolce

Cilj radionica robotike je stjecanje kompetencija i znanja, vještina, sposobnosti, samostalnosti i odgovornosti prema radu, te osobito napredne informatičke izobrazbe kod djece

  • MP
  • Tekst i foto JU MARA

U organizaciji JU Makarska razvojna agencija MARA, te uz potporu Turističke zajednice Grada Makarska i Grada Makarska 23. travnja 2018. održane su prve radionice robotike u Makarskoj: „Osnove robotike“. Radionice su vodili mladi stručnjaci Udruge za robotiku Futura iz Kaštela. Prva radionica održana je u OŠ Stjepana Ivičevića, a pohađalo je 20 učenika 3. do 6. razreda. Radionica je koncipirana na način da se učenici  uvodno upoznaju sa dijelovima robota, te načinom sastavljanja i programiranja istog. Nakon toga prateći upute voditelja sami konstruiraju prototip robota, nakon čega slijedi programiranje kako bi ga „oživjeli“. Edukacija obuhvaća opremu Lego Mindstorms EV3 te programski paket Lego Mindstorms sa svim potrebnim instalacijama na računalima.

Nažalost, radi prevelikog interesa učenika te ograničenja brojem računala u kabinetu informatike, jedan dio prijavljenih učenika nije bio u mogućnosti pohađati radionice. Međutim, kako bi svi dobili priliku upoznati se sa robotikom, u suradnji sa školom i Udrugom Futura već 8. svibnja organizirat će se još jedna radionica u OŠ Stjepana Ivičevića, kako bi svi učenici koji su se prijavili mogli usvojiti osnove robotike. Još jedna radionica organizirat će se i u OŠ oca Petra Perice.
Cilj radionica robotike je stjecanje kompetencija i znanja, vještina, sposobnosti, samostalnosti i odgovornosti prema radu, te osobito napredne informatičke izobrazbe kod djece.

Komentari

komentara