Objavljeno: Pet, svi. 8th, 2015

Marendin 2015 (8): Vice Bušelić i Nino Tursić finalisti sedme sezone!

Kuverte s natjecateljskim ocjenama otvorene su nakon osmog kužinavanja ovogodišnjeg Marendina u Tučepi u restoranu Kamena

osmi marendin nino tursic tucepi 2015  00197

no images were found

  • Tekst i foto JL
[V]ice Bušelić i Nino Tursić finalisti su sedme sezone makarskog amaterskog kulinarskog natjecanja Makarski Marendin. Kuverte s natjecateljskim ocjenama otvorene su nakon osmog kužinavanja ovogodišnjeg marendina u Tučepi u restoranu Kamena, a upravo Nino Tursić koji je uz pomoć Ivice Šimića Ivića pripremio kokošji tingul, s 4,72 natjecateljska boda ukupni je pobjednik izlučnog dijela. Vici Bušeliću i njegovom pomoćniku Čedi Crljenu trud oko brudeta natjecatelji su nagradili s 4,68! Dakle, u subotu 16. svibnja, u 12 sati u konobi Kalalarga „tučepsko finale“ Marendina 2015! Biti će zanimljivo, a Bušelić premda donekle iznenađen ulaskom u finale već najavljuje pobjedu. Vidjeti ćemo.

osmi marendin nino tursic tucepi 2015  00007 colls

[N]ino Tursić i Ivica Šimić Ivić za svoj su kokošji tingul s „čupancima“ u četvrtak 8. svibnja dobili revijalnih 4,71 a sudac Goran Staničić ocijenio je s visokih 4,85! – Najviše me se dojmilo korištenje domaćeg začinskog bilja, bosiljak, origano, majčina dušica…, a da ništa nije prevladalo i ugrozilo okus kokošjeg mesa. Sve je bilo fino izbalansirano, a umaku je posebnu notu dalo korištenje brusnice. Sve je vrhunski sljubljeno u jedno krasno mediteransko jelo i samo mogu kazati. Divota! – komentirao je sudac Staničić. Svakakao treba spomenuti i paštetu od kokošje jetre kao i kolače koji su uz vina vinarije Jerković zaokružili još jednu marendinsku priču. – Doista sada ovo približavanje finalu marendina ovdje u Tučepi uz, da ne budem previše patetičan, zvuk mora – valova koji dolaze i ljeta koje nam se približava, nudi nam jednu tradicionalnu spizu, a to je tingul. Tingul je svetinja dalmatinske marendaške kuhinje i to su zapravo nama priuštili danas Nino i Ivić. Taj tingul nas je vratio u neko vrijeme kojeg više nema. A nadam se da će se upravo to vrijeme, zahvaljujući makarskom marendinu, opet vratiti. A večerašnja spiza to najbolje pokazuje -, rekao je Veljko Barbieri osvrćući se na posljednje izlučno kužinavanje Marendina 2015.

no images were found

[A] dok je komisija udruge Makarski Marendin, predvođene vrijednim i pedantnim Zlatkom Belavićem, zbrajala ocjene, u restoranu Kamena, Joze Viskovića, vladalo je pravo marendinsko ozračje uz uvijek raspoložene marendinske glazbenike. Očekuje nas još finalno kužinavanje 16. svibnja, kada će kuhare ocjenjivati stručni žiri, a uskoro će biti poznato i jelo koje će finalisti dobiti u zadatak. Sedma sezona Makarskog Marendina približila se kraju!

no images were found

Komentari

komentara

Komentiraj

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>