Objavljeno: Čet, kol. 10th, 2017

MKLJ: „Dame biraju“ – „striperi“ Altteatra dodatno zagrijali vruću Makarsku večer

Iznimno dinamični i angažirani glumci Altteatra nagrađeni su velikim i dugotrajnim pljeskom, a sarajevska „striperska burleska“ pokazala se pravom „zicer predstavom“

  • Tekst i foto JL

Hit predstava sarajevskog Altteatra „Dame biraju“ od svoje premijere u ožujku 2015. „nezaustavljivo“ puni gledališta, a tako je bilo i jučer, 9. kolovoza, na sceni makarskog Ljetnog kina. Komediju prema tekstu Anthony-a McCarten-a i Stephen-a Sinclair-a („Ladies’ night“) režirao je Admir Glamočak, a makarskoj se publici predstavila glumačka postava: Enes Salković, Emir Fejzić, Adnan Goro, Davor Sabo, Dalibor Brkić, Sanjin Arnautović i Nancy Abdel Sakhi.

Zamisao petorice mladih ljudi da svoje egzistencijalne probleme pokušaju riješiti nastupajući pred ženskom publikom kao striperi isprva im se činila jednostavnom i obećavajućom. No prvi problemi se javljaju već na samom početku kada trebaju proniknuti na što se dame „pale“. Vlasnik noćnog kluba u kojem bi se trebao dogoditi prvi nastup kao pomoć angažira iskusnu plesačicu – trenericu i tada dolazi do spoznaje da biti striper i nije tako jednostavno.

 „Koktel“ izvorne „Ladies’ night“ i velikog filmskog hita „The Full Monty“ (Skidajte se do kraja) iz 1997., začinjen bosanskim humornim doskočicama, izaziva salve smijeha i pretvara se na trenutke u urnebesnu komediju koju publika, osobito ona ljepšeg spola koja je i najzastupljenija, u konačnici, a nakon „skidanja do kraja“ uz Cockerovu hit obradu Newmanove skladbe “You Can Leave Your Hat On”ispraća ovacijama.

Iznimno dinamični i angažirani glumci Altteatra nagrađeni su velikim i dugotrajnim pljeskom, a sarajevska „striperska burleska“ pokazala se pravom „zicer predstavom“ programa ovogodišnjeg Makarskog kulturnog ljeta. To je potvrdila i dupkom puna Ljetna pozornica. Publika je, očito, uvijek željna dobre i porukom neopterećene zabave, a da je „Dame biraju“ upravo takva predstava potvrdio je i „glavni striper“ kazavši u interakciji s gledateljicama: Niste valjda mislili da ćete danas gledati Shakespeara. Smijte se.

Komentari

komentara