Objavljeno: Čet, kol. 24th, 2017

MKLJ – Foto: Noć Zelenke – večer folklora i pučka fešta

Za zabavni dio programa bio je zadužen „kralj“ makarskih pučkih fešti Mario Roso – Roso Band koji se i ovoga puta pokazao pravim zabavljačem

  • Tekst i foto JL

Sinoćnja, sada već tradicionalna, Noć Zelenke, u organizaciji MO Ratac – Zelenka i uz potporu Grada i TZ Makarske, potvrdila je status jedne od najzabavnijih i najposjećenijih  pučkih fešti u Makarskoj. Zahvaljujući nastupu Kulturno umjetničkog društva Šumari iz Vinkovaca, dobrih znanaca i prijatelja Makarske koji već od 1952. njeguju hrvatsku kulturnu baštinu, predvođenim umjetničkim voditeljem Ivanom Oreškovićem, fešta je ujedno bila i mala večer folklora.

Za zabavni dio programa bio je zadužen „kralj“ makarskih pučkih fešti Mario Roso – Roso Band koji se i ovoga puta pokazao pravim zabavljačem koji ne dopušta publici da miruje – naprosto „moraju“ plesati i pjevati. Mario, Ružica i Marin nizali su estradne hitove, a našlo se i popularnih poljskih pjesama što su gosti iz Poljske oduševljeno pozdravili. Repertoar neumornog Rose uistinu je respektabilan.

Dakako da nije nedostajalo dobrog roštilja i pića, a prije samog početka programa brojnim posjetiteljima, koji su ispunili Trg Kobaca, nakon što je Mario Roso otpjevao himnu Lijepa naša domovino, kratko su se obratili dogradonačelnik Joze Vranješ i Ivana Perić (TZ Makarske) koja je predstavila program i goste, te predstavnica KUD-a Šumari.  

Komentari

komentara