Objavljeno: Sun, Aug 27th, 2017

MKLJ: Ljepota glazbe – koncert Stele Ivanišević (mandolina) i Petre Šošić (glasovir)

koncert koji spada u onu kategoriju događanja što makarskom ljetu daju pridjev „kulturno“ i podsjećaju nas koliko je glazba lijepa

  • Tekst i foto JL

Sinoćnji koncert  u Staroj franjevačkoj crkvi Stele Ivanišević (mandolina) i Petre Šošić (glasovir), u okviru ciklusa koncerata klasične glazbe Makarskog kulturnog ljeta, još je jedna potvrda koliko vrsnih glazbeni(c)ka živi i radi u Makarskoj. Sjajnim izvedbama skladbi Raffaelea Calacea, Vlade Sunka (u aranžmanu Stele Ivanišević), Frana Paraća i Viktora Kioulaphidesa oduševile su sve koji su imali dovoljno mudrosti (a bilo ih je umalo puna crkva) da dođu na ovaj koncert, koji spada u onu kategoriju događanja što makarskom ljetu daju pridjev „kulturno“ i podsjećaju nas koliko je glazba lijepa.

  • Stela Ivanišević diplomirala je na „Conservatorio G. Verdi“, smjer violina, u klasi prof. Uga Orlandija te na Umjetničkoj akademiji u Splitu, smjer glazbena teorija. Od 2013. godine profesorica je mandoline u Glazbenoj školi Makarska. U protekle četiri godine sudjeluje na više koncerata u organizaciji Udruge mladih akademskih glazbenika te organizira više samostalnih koncerata u komornom duu sa Severinom Filipovićem (glasovir).
  • Pijanistica Petra Šošić diplomirala je na Umjetničkoj akademiji u Splitu, u klasi prof. Vesne Podrug Kossjanenko. Od 2011. godine je zaposlena u Glazbenoj školi Makarska kao profesorica glasovira i korepetitorica. Kroz 6 godina uspješnog rada sudjeluje na brojnim natjecanjima, koncertima i manifestacijama u Hrvatskoj i u inozemstvu. (izvor: makarskokulturnoljeto.hr)

Komentari

komentara