Objavljeno: Sub, kol. 5th, 2017

MKLJ: Uoči dana pobjede – „spektakularnom feštom“ Zelenka proslavila obljetnicu „Oluje“

Zabavu je predvodio Roso band, nije nedostajalo ni ića i pića, a sve je kulminiralo velikim vatrometom

  • Tekst i foto JL

Treću godinu za redom Mjesni odbor Ratac – Zelenka organizirao je, uz pomoć Grada Makarske, TZ Makarske te brojnih sponzora i volontera, obilježavanje obljetnice VRO „Oluja“. Na fešti uoči Dana pobjede, koja je uz slavljenički imala i humanitarni karakter,  na Trgu Kobaca okupio se, jučer 4. kolovoza, velik broj građana i turista. Zabavu je predvodio Roso band,  a nije nedostajalo ni ića i pića (uz roštilj i izvrstan gulaš nitko nije ostao gladan), a sve je kulminiralo velikim vatrometom točno u ponoć. Organizatori su se doista potrudili da sve protekne u najboljem redu u slavljeničkom i domoljubnom ozračju kakvo i priliči datumu.

 

Napokon imamo podršku Grada Makarske da na pravi način proslavimo najveći hrvatski praznik Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Ovo je već treća godina i postaje tradicijom. Osim proslave ovo je i humanitarno događanje a sav prihod koji prikupimo od hrane i pića namijenjen je za pomoć pri liječenju djece hrvatskih branitelja. Danas pokazujemo zajedništvo, koliko smo jaki i s koliko poštivanja se odnosimo prema tom datumu kao i mjestu na kojem se nalazimo – Trgu  hrvatskih vitezova PPN Kobac. Proslavimo ovaj dan dostojanstveno, onako kako to zaslužuju naši branitelji koji su zaslužni za to da danas dišemo slobodni hrvatski zrak.
uvodno je kazao dogradonačelnik Joze Vranješ pozdravivši sve prisutne i zahvalivši svima koji su pomogli organizaciju proslave.

Nakon što je Mario Roso otpjevao himnu Lijepa naša nastupom  Gradskog zbora Makarska počeo je glazbeni dio proslave koji se zahvaljujući iznimno raspoloženom Mariu vrlo brzo pretvorio u pravu feštu pjesme, plesa i dobrog raspoloženja. Dolazak Ivana Buljubašića, zlatnog vaterpolista, najuspješnijeg makarskog sportaša, izazvao je sveopće oduševljenje prepunog Trga Kobaca, a zajedničkoj pjesmi, praćenoj pravom bakljadom, na pozornici se pridružio i makarski gradonačelnik Jure Brkan. Tijekom večeri koja se pretvorila u pravi mali spektakl na pozornicu je stigla i saborska zastupnica Dragica Roščić čestitavši svima Dan pobjede. Zelenka je sinoć slavila u punom smislu te riječi.

Roso Band, točnije Mario Roso uz pratnju sina Marina i pjevačice Ružice Čović posebna je priča sinoćnje „fešte za pamćenje“ na Zelenci. Neumorni Roso, „kralj makarskih fešti“, držao je tempo više od tri sata nižući domoljubne pjesme i brojne estradne hitove, a posebno zanimljiv bio je spontani „duet“ s Jozom Vranješem Thompsonove legendarne „Bojne Čavoglave“. Plesalo se i pjevalo, a Roso, kojemu su se u nekoliko navrata na pozornici pridružili i oni najmlađi, nije posustajao niti za trenutak. Svaka čast.

Komentari

komentara