MKLJ: Zavodljiva americana splitske skupine „058“ oduševila publiku na Kačićevu trgu

Kroz dva sata vrhunske blues/country a’la americana svirke „058“ su potvrdili da su s razlogom jedna od naših najboljih skupina

  • Tekst i foto JL

Premda je glavna turistička sezona na izmaku i nema više onih ljetnih gužvi TZ Makarske i Grad Makarska ne posustaju s koncertnim događanjima. Sinoć je Kaćićevu trgu nastupila, makarskoj publici već dobro poznata, splitska skupina „058“. Sjajni glazbenici predvođeni Brankom Mamutom i pjevačicom Nerom Šulentić ležernom ali i ritmički „zavodljivom“ Americanom svakom su skladbom izmamili iskren pljesak, a istodobno i rasplesali mlađu publiku koja ih nije tako lako pustila da odu s pozornice. Kroz dva sata vrhunske blues/country a’la americana svirke „058“ su potvrdili da su s razlogom jedna od naših najboljih skupina čija je vrijednost već prepoznata i u „domovini žanra“ – Americi.

Uz sjajne cover izvedbe na engleskom predstavili su se i s vlastitim skladbama na hrvatskom jeziku, a s jednom od njih su, na bis, „058“ završili sinoćnji nastup (koji je počeo s oko sat vremena zakašnjenja zbog istodobnog održavanja koncerta slovačkog zbora „Chorus Comenianus“ u konkatedrali Sv. Marka /informaciju o njegovom održavanju nije bilo lako dobiti/), a sudeći po reakciji publike prava je šteta da njihov koncert nije bio organiziran u srcu turističke sezone.  

Komentari

komentara