Objavljeno: Ned, lis. 1st, 2017

Molitvena bdijenja ispred makarskog DZ-a: Makarska se pridružila inicijativi „40 dana za život“

U Hrvatskoj molitvena bdijenja su organizirana u 28 gradova, a novost je uključivanje Makarske u jesenski dio kampanje

  • Tekst i foto JL

Tema ovogodišnje kampanje molitvene inicijative „40 dana za život“, koja je počela 27. rujna i trajati će do 5. studenoga,  je – čistoća, a geslo: “Tijelo je vaše hram Duha Svetoga!”. Po prvi puta ove godine molitvena bdijenja se održavaju i u Makarskoj – ispred istočnog ulaza u Dom zdravlja. U inicijativi “40 dana za život”, sudjeluju volonteri i vjernici laici u manjim skupinama, a bdijenje traje svaki dan od 8 do 20 sati.

Započela je nova kampanja inicijative  “40 dana za život“ koja će trajati do 5. studenoga. Ovo je, na svjetskoj razini, najveća kampanja koja uključuje 375 gradova. U Hrvatskoj molitvena bdijenja su organizirana u 28 gradova, a novost je uključivanje Makarske u jesenski dio kampanje koja se inače održava dva puta godišnje tj. u proljeće (u vrijeme korizme) i početkom jeseni. Tema je predbračna čistoća i svetost ljudske spolnosti, a osim bdijenja održati ćemo i više tribina i drugih događanja na ovu vrlo važnu temu. Jedna tribina je već održana u svetištu Vepric kojom prigodom je kampanja i predstavljena. Osim molitvenog dijela inicijativa uključuje i post u kombinaciji s miroljubivim bdijenjima ispred klinika, bolnica i sličnih zdravstvenih ustanova. Sve s ciljem osvješćivanja lokalne zajednice o problemima vezanima uz pobačaj. Do sada je spašeno 46 života kao plod inicijative
kazala nam je 26-godišnja studentica teološko – kateheskog instituta u Mostaru Ana – Marija Zloić, voditeljica kampanje u Makarskoj.

Istekom prvog tjedna jesenske molitve za život u Makarskoj podrška inicijativi je sve snažnija, a u subotnjoj večernjoj molitvi sudjelovalo je, prema riječima Ane – Marije Zloić, 25-oro molitelja što je odaziv koji budi nadu da jača svijest o tome da život počinje začećem i da se vrijedi boriti za njega.

Komentari

komentara