Objavljeno: Uto, kol. 22nd, 2017

Na Dupcima požar divljao, mijenjao smjer, a 213 vatrogasaca još ga gasi

U požaru koji je u ponedjeljak u 20.50 sati buknuo na Dupcima pored Omiša do utorka ujutro je izgorjelo oko 20 hektara borove šume, doznaje se u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split

Požar, koji je sinoć nošen jakom burom divljao i mijenjao smjer, gasi 30 postrojbi sa 52 vozila i to Zadvarje, Makarska, Gradac, Drvenik, Podgora, Promajna, Tučepi, Brela, Baška Voda, Omiš, Dugi Rat, Kučiće, Zagvozd, Lovreć, Gata, Imotski, Trogir, Kaštela, Gomilica, Mladost, Žrnovnica, Dugopolje, Slatine, Podstrana, JVP Split, JVP Dubrovačko primorje-Dubrovački vatrogasci, te DIP Dubrovnik.

Iako se stanje na terenu jutros u 4.40 sati smirilo požar je još uvijek aktivan na par mjesta na brdu, pa će brojni vatrogasci i danas ostati na terenu ne bi li požar lokalizirali. Osim tog požara na području Splitsko-dalmatinske županije i dalje je aktivan onaj na Hvaru, točnije poluotoku Kabal, predio Tiha koji je planuo u ponedjeljak oko 9.30 sati, a potom su vatrogasci u 11.20 sati dobili dojavu o još jednom požaru na tom području koji je bio udaljen od prvog požara svega 150 metara. Odmah se u gašenje požara sa sedam vozila uključilo 30 vatrogasaca iz DVD Split, Vranjic, Omiš, Dugi Rat, Kaštela, Mladost, Gomilica, Trogir, JVP Split i sezonci iz Sinja. Zbog promjene vjetra nešto poslije 15 sati požar je promijenio smjer i u jednom momentu počeo se širiti prema Starom Gradu, no vatrogasci su ga svladali. Gasitelji i dalje rade na sanaciji požarišta.

I dalje je aktivan i požar na Svilaji koji je buknuo još 12. kolovoza i koji je do danas u nekoliko navrata bio lokaliziran, no zbog vremenskih uvjeta i na nekim mjestima teško pristupačnog terena gašenje je otežano.

Komentari

komentara