Objavljeno: Ned, sij. 20th, 2019

“Neobične pjesme običnog psa” – treći studijski album benda PBO

PBO (Psihodelična bluz opsesija) nastao je krajem 2011. godine sa neobaveznim radom na glazbi koja je služila kao ispušni ventil

  • MP
  • Juda Records
Treći studijski album PBO-a je “Neobične pjesme običnog psa”. Album sadrži osam pjesama koje variraju žanrovski od soula & gospela, sve do stoner trip hopa sa primjesama funka. Za poseban ambijent na cijelom zaslužna je Monika Grubišić Čabo sa svojim prekrasnim glasom, koja je primjerice pjesmu “Molitva” u potpunosti promijenila i napravila od nje prekrasan gospel moment. Album je snimljen u studiju JR Production u Sinju, dok za cover slike zahvaljujemo našoj dragoj suradnici Luciji Batur. “Običan” pas na naslovnici albuma zove se Rea, te se ovim putem zahvaljujemo vlasnici Katarini Babić.


Prvi koncert PBO-a u novoj postavi dogodio se na prošlogodišnjem rođendanu Vintage Industrial Bara; na Juda Rec Showu. Tako da se ubrzo vidimo na turneji. PBO (Psihodelična bluz opsesija) nastao je krajem 2011. godine sa neobaveznim radom na glazbi koja je služila kao ispušni ventil osobi koja je na turneji i ima veliku potrebu da se izrazi u jednom drugom ruhu.

U proljeće 2012. izlazi album prvijenac “Treća dimenzija ne postoji” koji predstavlja nekakav glazbeni prijelaz u životu jednog glazbenika, te se najviše obraća samom stvaraocu te glazbe. Album je popraćen sa malom turnejom po festivalima poput St-art i Dogana…uglavnom demo festivali.

Sredinom 2015. godine drugi album “Sve što nisam htio, dogodilo se!” izlazi kao mračan prikaz glazbenog djelovanja autora. Na istom albumu gostovali su vrhunski glazbenici poput klaviristice Borne Stanić, prekrasno sramežljivog glasa Ena Šurija, te Johna i Zvrka iz M.O.R.T.-a. Cjelokupan doživljaj čitavog je najbolje opisan u jednoj od recenzija:

Prvi pridjev preslušanog je – osebujan. Album ima glavu i rep, kraj i početak u pozitivnoj atmosferi, negativa se širi postepeno vrludajući središnjim dijelom albuma u raznim varijantama. Zaista raznolik uradak, većina pjesama je jedinstvena na albumu, ne ponavlja iste obrasce, a promjene raspoloženja prisutne su iz pjesme u pjesmu.

Komentari

komentara