Objavljeno: Sri, srp. 4th, 2018

Njemački lied oduševio publiku na sinoćnjem koncertu u Dvoru

Oduševljena publika velikim je pljeskom nagradila izvođače i izmamila glazbeni dodatak: slavnu Schubertovu Serenadu iz ciklusa Labuđi pjev

  • MP
  • Renata Roman
  • Foto Željko Tutnjević

Dubrovnik, 4. srpnja 2018.Sinoć je u sklopu Međunarodnog festivala opernih arija „Tino Pattiera“ održan koncert pod nazivom „German Lied“. Nastupili su sopranistica Nikolina Pinko, grčki bariton Dimitris Tiliakos te dubrovački glazbenici Toni Kursar i Stefani Grbić. Publika Kneževa dvora imala je priliku čuti djela Franza Schuberta, Richarda Wagnera i Franza Straussa.
Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“ koji organizira Dubrovački simfonijski orkestar, započeo je koncertom „Mozart Gala“ u subotu u atriju Kneževa dvora, a nastavio se koncertom „Guardi le stelle“ u Dubrovačkim vrtovim sunca. Sinoć je održan i treći koncert, odnosno recital, koji je bio posvećen njemačkom liedu.
Sopranistica Nikolina Pinko i grčki bariton Dimitris Tiliakos u društvu dubrovačkih glazbenika Tonija Kursara i pijanistice Stefani Grbić izveli su djela najvećeg majstora njemačke solo pjesme – Franza Schuberta („Auf dem Strom“ i „Lieder“). Sopranistica Nikolina Pinko izvela je i Wagnerov „Wesendoncklieder“, a publika je imala priliku čuti i Nocturno za hornu i klavir Franza Straussa u izvedbi Dubrovčana Tonija Kursara i Stefani Grbić. Oduševljena publika velikim je pljeskom nagradila izvođače i izmamila glazbeni dodatak: slavnu Schubertovu Serenadu iz ciklusa Labuđi pjev, koju je izvelo svo četvoro solista.

Velika završnica festivala održat će se u petak, 6. srpnja kada će publika imati priliku čuti neke od najpoznatijih opernih arija Mozarta, Verdija, Bizeta, Rossinija, Tijardovića, Puccinija i Wagnera, a koncert nosi naziv „La ci darem la mano“ – opera gala!

Komentari

komentara