Objavljeno: Sri, sij. 9th, 2019

Od 1. siječnja 2019. – Grad Makarska uvodi novu demografsku mjeru

davanje novčane potpore od 1000 kuna mjesečno za roditelje čija djeca imaju između 1. i 3. godine, a ne idu u vrtić

  • MP

Od 1. siječnja na snagu su  stupile Izmjene i dopune Odluke o socijalnoj skrbi prema kojima će Grad Makarska roditeljima čija djeca od 1. do 3. godine ne idu u dječji vrtić davati mjesečnu potporu od 1000 kuna. Riječ je o još jednoj u nizu demografskih mjera koje je Grad Makarska uveo u nešto više od godinu dana počevši od besplatnih udžbenika za sve osnovnoškolce, besplatnih marendi za socijalno ugrožene i povećanja broja i iznosa studentskih stipendija. S ciljem poboljšanja demografske slike grada i omogućavanja roditeljima da njihova djeca mlađa od 3 godine ostanu u krugu obitelji, gradonačelnik Jure Brkan je Gradskom vijeću predložio novu demografsku mjeru: davanje novčane potpore od 1000 kuna mjesečno za roditelje čija djeca imaju između 1. i 3. godine, a ne idu u vrtić.

 Prijedlog gradonačelnika Gradsko vijeće je usvojilo 21. prosinca prošle godine, a prema novoj odluci pravo na mjesečnu potporu od 1000 kuna ostvarit će:

  1. – Roditelj/staratelj koji nije u postupku traženja upisa, odnosno ako ne koristi usluge dječjeg vrtića za dijete za koje traži predmetno pravo ako:
  2. – Roditelj/staratelj ili samohrani roditelj/staratelj ispunjava uvjet prebivališta iz članka 3. Odluke o socijalnoj skrbi Grada Makarske
  3. – Dijete ima prebivalište na području Grada Makarske.

Roditelji koji ispunjavaju uvjete, obrazac mogu preuzeti na službenoj Internet stranici Grada Makarske www.makarska.hr ili u sobi 14 zgrade Grada na II. katu( kontakt osoba Krešimir Glibota, viši stručni suradnik za socijalnu skrb, osobe s invaliditetom i hrvatske branitelje).

Obrazac je vrlo jednostavan za ispuniti jer se radi o osnovnim podacima. Važno je navesti točan broj tekućeg računa roditelja, a jedno što uz zahtjev treba priložiti je preslika poreznog kartona roditelja. Ispunjeni obrazac treba predati na pisarnicu, a rješenje će svaki roditelj dobiti poštom na kućnu adresu, pojasnio je Glibota. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 021 608-419 ili e-mail adresu socijalna.skrb@makarska.hr

Komentari

komentara