Objavljeno: Ned, ruj. 16th, 2018

Održana humanitarna prodaja majica za 19. Terry Fox Run

Cjelokupan iznos prikupljen u okviru ovogodišnjeg izdanja akcije bit će doniran Institutu Ruđer Bošković, za znanstvena istraživanja raka

  • MP
  • Morana Tuškan

Zagreb, 15. rujna 2018. – Ususret humanitarnoj trci Terry Fox Run, koja će se održati iduće nedjelje 23. rujna u 16 sati na zagrebačkom jezeru Jarun, danas, u subotu 15. rujna održana je humanitarna prodaja  majica u Bogovićevoj ulici. Brojni volonteri, prijatelji trke i osobe iz javnog života prodavale su majice s vizualom akcije po simboličnoj cijeni od 50 kuna. Akciju su svojim dolaskom podržali zamjenica i izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević, komičarka Marina Orsag, koja je i vodila zabavni program, Miss Universe Hrvatske za 2018. godinu Mia Pojatina i drugi. Njima su se pridružili i predstavnici organizatora, među kojima se posebno ističe Veleposlanik Kanade u Hrvatskoj, Nj.E. g. Daniel Maksymiuk. Cjelokupan iznos prikupljen u okviru ovogodišnjeg izdanja akcije bit će doniran Institutu Ruđer Bošković, za znanstvena istraživanja raka.

Organizatori podsjećaju da u središnjem događanju ove humanitarne akcije, trci na Jarunu, u nedjelju 23. rujna mogu sudjelovati svi zainteresirani građani trčanjem, hodanjem, rolanjem i vožnjom bicikla, ali i kupnjom majice Terry Fox Run. Program na Jarunu započinje u 14 sati i trajat će do 18 sati, a početak trke zakazan je za 16 sati. Humanitarna akcija Terry Fox Run ove će se godine održati po 38. put u svijetu i 19. u Hrvatskoj,  a organiziraju je Veleposlanstvo Kanade, Hrvatska liga protiv raka, agencija MPG, Zagrebački holding, hotel Esplanade Zagreb i agencija Media Val, a pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, Ministarstva zdravstva te Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Komentari

komentara