Objavljeno: Sub, lis. 7th, 2017

Oliver Čanić: U čijem je interesu muškarce u Hrvatskoj proglašavati univerzalnim nasilnicima?

pozivamo aktivistice Autonomne ženske kuće Zagreb da nam podastru dokaze o nasilju tih očeva i da javno imenuju o kojim nasilnicima se radi

  • MP
  • Sanela Dropulić
Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo – priopćenje za medije

Ovim putem u prvom redu obraćamo se redakciji portala Index.hr koja je u svom tekstu pod naslovom Aktivistice protiv mogućeg pravobranitelja za djecu: “On zagovara nasilnike koji mlate žene” Na portalu Index.hr u četvrtak 5. 10. 2017. u 1905, objavljen je članak sljedećeg sadržaja: http://www.index.hr/vijesti/clanak/aktivistice-protiv-moguceg-pravobranitelja-za-djecu-on-zagovara-nasilnike-koji-mlate-zene/998936.aspx iz kojeg posebno izdvajamo sljedeću rečenicu:

Gospodin Hrvoje Jukić percipiran je u hrvatskoj javnosti kao zagovaratelj “ugroženih muških prava” muškaraca koji zlostavljaju partnerice, gubeći iz vida da su žene i djeca žrtve rodno uvjetovanog nasilja, kažu u AŽKZ.
Budući da odvjetnik Hrvoje Jukić zastupa određen broj roditelja/očeva članova Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo koji su bili izloženi verbalnom i fizičkom nasilju od strane partnerica, te im se i dalje krše temeljna ljudska prava, a prije svega njihovoj djeci pravo na susretanje i druženja sa njima, te su djeca izložena manipulaciji od strane nesavjesnog roditelja, a što je prema mišljenju većine stručnjaka za mentalno zdravlje djece isto što i zlostavljanje, pozivamo aktivistice Autonomne ženske kuće Zagreb da nam podastru dokaze o nasilju tih očeva i da javno imenuju o kojim nasilnicima se radi.

Ukoliko ne dobijemo takve dokaze smatrat ćemo ovaj članak još samo jednim u nizu kojim se nastoji sve muškarce u RH prikazivati kao univerzalnim nasilnicima zbog čega najveću štetu trpe djeca, žene i muškarci koji su zaista izloženi nasilju.

  • Oliver Čanić, predsjednik Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo

Komentari

komentara