Objavljeno: Pet, lip. 15th, 2018

OŠ Gradac: Otvoren Vrt dobrog raspoloženja

Nakon presijecanja vrpce, vrtom su prošetali učenici i djelatnici škole te tako predali vrt svima koji ga žele koristiti

  • MP
  • Branka Perić

U četvrtak, 14. lipnja, svečano je otvoren Vrt dobrog raspoloženja. Vrt je nastao u okviru projekta Škola dobrog raspoloženja koji se ove školske godine provodio u OŠ Gradac. Izabrane su biljke koje su dobro prilagođene lokanoj mediteranskoj klimi: egzotične i aromatične biljke te biljke za dodir. Izbor boja i mirisa bilja bio  je u funkciji relaksacije njegovih korisnika. Centralno mjesto zauzima refleksološka staza, koja je zbog male površine vrta, kružnog oblika.  Dok su u svijetu ovakve staze čest dio parkova i uopće površina namijenjenih zajedničkom korištenju, kod nas još uvijek nisu toliko prisutne. Potiču iz Kine kao primjena tradicionalne kineske medicine koja smatra da hodanje refleksološkim stazama potiče akupresivne točke na stopalima te se tako pomaže jačanju tjelesnog i mentalnog zdravlja te uopće smanjivanju lošeg utjecaja stresa.

 

Učenici su se kratkim programom zahvalili svima koji su pomogli stvaranju vrta: Općini Gradac i Turističkoj zajednici Gradac na financijskoj podršci, prijateljima škole koji su pomogli na razne načine da Vrt dobrog raspoloženja ne ostane samo želja te svim učenicima,  djelatnicima škole i roditeljima koji su sudjelovali u njegovom stvaranju. Nakon presijecanja vrpce, vrtom su prošetali učenici i djelatnici škole te tako predali vrt svima koji ga žele koristiti.

Komentari

komentara