Objavljeno: Ned, tra. 15th, 2018

OSAPNIK- otvaranje poučno-rekreativne staze u Zubovićima na otoku Pagu

Staza nas vodi nas utabanim putevima do izvora vode u kamenjaru i čudesnim krajolikom kojega su oblikovale bura i sol

  • MP
  • Tekst i foto Ivana Zubović

Na najkamenitijem i najizazovnijem  dijelu otoka Paga, točnije iznad mjesta Zubovići, u općini Novalja, otvara se još jedna  poučno rekreativna staza pod nazivom Osapnik.  Nastavak je to projekta Pag hiking i staze Kozje berdo koja je označena prošle godine u organizaciji udruge Veli škoj Zubovići. Zašto kozje, kad u Zubovićima nema niti jedne koze, i gdje se nalazi Osapnik saznati možete u subotu 28. travnja 2018. godine kada se održava i službeno otvorenje staze, koja će obogatiti turističku ponudu cijelog otoka.

Organizator, Udruga Veli škoj Zubovići, potrudit će se da planinari i rekreativci prođu sve lokacije koje ovaj dio otoka čine jedinstvenim. Staza nas vodi nas utabanim putevima do izvora vode u kamenjaru i čudesnim krajolikom kojega su oblikovale bura i sol. Od rudnika boksita, preko izvora vode i uskih parapeta društvo će rekreativcima praviti naši vodiči, paške ovce te razne legende, s kojima se možda pojavi i koja velebitska vila.  Prolazit će se stoljetnim utabanim putevima kojima su naši djedovi i bake gonili ovce a pogled koji puca na Velebit i sve Kvarnerske otoke nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Staza će opravdati zašto Pag zovu i mjesečevim otokom.

Staza Kozje bedro i Osapnik otvorene su cijele godine, no važno je napomenuti kako su za šetnju barbatskim kamenjarom nužno potrebne dobre tenesice ili planinarske cipele, dovoljna količina vode, napunjeni mobiteli.

  • LOKACIJA: ZUBOVIĆI, Otok Pag
  • DATUM: 28.04.2018. 10:00 h sa igrališta u Zubovićima
  • TRAJANJE: cca 2h
  • SMJEŠTAJ: Privatni apartmani i sobe– 100kn po osobi na noć, ukoliko rezervirate preko Udruge. Svi su slobodni pronaći sebi smještaj gdje im odgovara, u tom slučaju ne garantiramo cijenu. Za rezervaciju smještaja preko Udruge obratiti se na: udrugaveliskoj@gmail.com ili na 098 606 734.
  • ORGANIZACIJA DOGAĐAJA JE VOLONTERSKOG KARAKTERA! Poželjne su donaciju u iznosu od 50 kn kako bi se pokrili troškovi kave, ručka, vode, voća i suvenira koji će biti dostupni planinarima.
  • PRIJAVA: prijaviti se možete na sljedećem linku: https://paghiking.com/, ili osobno na dan dolaska od 08.00 do 10.00.
  • NAPOMENE: – potrebna oprema: planinarske cipele ili tenisice, kapa i krema za sunce, prikladna odjeća, ruksak, voda.

Komentari

komentara