Objavljeno: Čet, stu. 16th, 2017

Pero Ćorić: Demantiram sam sebe, hrvatski policajci u Trpinji ne čuvaju spomenik NOB-a već spomenik četnicima!

…a od ministra MUP-a Davora Božinovića i premijera Andreja Plenkovića i dalje očekujem ispriku svim hrvatskim braniteljima

  • MP

Nakon demantija MUP-a na moju javnu reakciju kojom sam bio prinuđen ukazati da djelatnici hrvatske policije temeljem usmene zapovijedi na području Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije čuvaju neprimjerena obilježja i spomenike podignute agresorima na Hrvatsku, prinuđen sam sam sebe demantirati.
Ovim putem se ispričavam javnosti jer sam iznio u prvom medijskom obraćanju netočan podatak, a to je da hrvatski policajci nerado čuvaju spomenik podignut borcima NOB-a u Trpinji koji je podignut 1993. godine. Nakon mog izlaska u javnost brojne braniteljske Udruge i Udruge specijalne policije, bivši djelatnici MUP-a ali i oni danas aktivni su mi čestitali na jasnoj i direktnoj reakciji. Fotografiju koju Vam dostavljam poslao mi je jedan od djelatnika MUP-a koji je provodio noći zadnjih nekoliko dana čuvajući spomenik u Trpinji. Žalosna je činjenica da se ne radi o spomeniku NOB-a već o kamenu temeljcu za podizanje spomenika četničkim agresorima. Naravno da zadržavam obvezu i štitim dignitet i integritet policajca koji mi se poslao ovu fotografiju.

Istraživačkom novinarstvo ostavljam na dušu da druge detalje saznaju tamo gdje je to moguće, a od ministra MUP-a Davora Božinovića i premijera Andreja Plenkovića i dalje očekujem ispriku svim hrvatskim braniteljima te da prestanu trošiti novac poreznih obveznika čuvajući nešto što jednostavno u Hrvatskoj ne bi smjelo postojati.

Bog i Hrvati!

  • Pero Ćorić, glavni tajnik HSP AS

Komentari

komentara