Objavljeno: Sat, Mar 18th, 2017

Pivac će investirati više od 10 milijuna eura u izgradnju nove pršutane

Mesna industrija Braća Pivac kupila zemljište u gospodarskoj zoni Ravča površine 32.695 četvornih metara

  • MP

Vrgorac, 17. ožujka 2017.–Mesna industrija Braća Pivac i Grad Vrgorac danas su potpisali ugovor o kupoprodaji triju parcela ukupne površine 32.695 četvornih metara smještenih u gospodarskoj zoni Ravča pored Vrgorca. Prvi je to korak prema realizaciji investicije vrijedne više od 10 milijuna eura koja obuhvaća izgradnju modernog pogona pršutane površine veće od 9.500 četvornih metara.

Gospodarska zona Ravča ima velik razvojni potencijal zbog svih pogodnosti koje pruža i odlične lokacije u neposrednoj blizini autoceste A1, između Splita i Dubrovnika, u zaleđu luke Ploče i Makarskog primorja. Prije godinu dana dočekala nas je skoro pa bezizlazna situacija u tako važnoj investiciji za naš kraj, no izmijenili smo dokumentaciju, ishodili dozvole i osigurali sredstva za dovršetak investicije te maksimalno ubrzali sve potrebne radove kako nas ulagači ne bi čekali. Drago mi je što su našu brzinu, konkretnost rješavanja problema, odnos gradske uprave prema investitorima i razvojni potencijal gospodarske zone Ravča prepoznali u Mesnoj industriji Braća Pivac. Svi u Vrgorcu znamo što oni znače za gospodarski razvoj ovog kraja, a ova će investicija sigurno usmjeriti i druge ulagače prema gospodarskoj zoni Ravča, čijim razvojem Vrgorac može postati jak proizvodno-logistički centar Dalmacije
izjavio je Ante Pranić, gradonačelnik Grada Vrgorca.
Ivica Pivac, direktor Mesne industrije Braća Pivac, istaknuo je da će se s građevinskim radovima započeti odmah po dovršetku projektno-tehnološke dokumentacije, planiranog do kraja 2017.godine.
Zbog ove smo investicije dvostruko sretni i ponosni. S jedne strane dajemo doprinos održavanju i poticanju proizvodnje u našem rodnom Vrgorcu te stvaranju preduvjeta za njegov snažniji razvoj kroz značajno ulaganje i nova radna mjesta. S druge strane širimo naše poslovanje i povećavamo proizvodnju, u skladu s našim čvrstim uvjerenjem kako su ulaganja u kvalitetu i pridržavanje najviših standarda preduvjet uspješnog i održivog poslovanja
izjavio je Ivica Pivac, direktor Mesne industrije Braća Pivac.

Objedinjavanjem proizvodnih procesa, koji se trenutno odvijaju na trima različitim lokacijama, zaokružit će se cjelokupan proces proizvodnje suhomesnatih proizvoda u novom visoko funkcionalnom pogonu ukupnog kapaciteta 4.500 tona.Tako će pršutana moći proizvesti više od 300.000 komada dalmatinskog pršuta zaštićenog oznakom zemljopisnog podrijetla te preko 2.200 tona dalmatinske pancete, kraškog vrata i dalmatinske pečenice. Proizvodni proces obavljat će se po najvišim standardima u skladu s međunarodnom normom kvalitete i sigurnosti hrane IFS Food, sustavom HACCP za osiguranje zdravstvene ispravnosti hrane, sustavom upravljanja kvalitetom ISO 9001 kao i po specifikaciji zaštite oznake zemljopisnog podrijetla.
Mesna industrija Braća Pivac lider je na tržištu s trenutnom godišnjom proizvodnjom od 150.000 komada dalmatinskog pršuta, a ova investicija stvorit će preduvjete za višestruko povećanje proizvodnog kapaciteta pršuta te sukladno tome i za povećanje kooperacije s domaćim uzgajivačima kod kojih se trenutno godišnje uzgaja više od 100.000 svinja.Nastavak pozitivnog trenda ulaganja u Grupaciji Pivac pokazuje i najava investicije od 50 milijuna kuna u modernizaciju i širenje pogona u čakovečkoj Mesnoj industriji Vajda u naredne dvije godine. Uz to, u svibnju se očekuje završetak trogodišnjeg projekta razvoja pogona i optimizacije poslovanja PPK karlovačke mesne industrije,ukupne vrijednosti 95 milijuna kuna uz sufinanciranje iz EU fondova.

O Mesnoj industriji Braće Pivac

Mesna industrija Braća Pivac jedna je od vodećih mesnih industrija u Hrvatskoj, a njihova tradicija duga 65 godina seže do 1952. godine kad su u Vrgorcu u Dalmatinskoj zagori otac Ante i sin Milenko Pivac otvorili svoj prvi službeni mesarski obrt zasnovan na tradiciji obrade i sušenja mesa. Danas je brend Pivac sinonim za vrhunske suhomesnate delicije, zasnovane na pažljivo čuvanim receptima prenošenim s generacije na generaciju, s domaćim pršutom, pancetom i kraškim vratom kao najprepoznatljivijim i najznačajnijim proizvodima. Osim na policama velikih trgovačkih lanaca, Pivac svoje proizvode nudi i kroz više od 270  vlastitih mesnica i maloprodajnih trgovina diljem Hrvatske. Uz Mesnu industriju Braća Pivac, članice Grupacije Pivac su i PPK karlovačka mesna industrija, čakovečka Vajda i Dalmesso iz Klisa, a sviše od 1.180 zaposlenika u Mesnoj industriji Braća Pivac i preko 2.000 u Grupaciji Pivac jedna su od najrespektabilnijih i najvećih obiteljskih mesnih industrija u ovom dijelu Europe. Prepoznajući važnost i potrebu za stalnim ulaganjem u održivost proizvodnih procesa te zaštitu zdravlja i sigurnosti potrošača, Mesna industrija Braća Pivac u svojoj proizvodnji primjenjuje sustav upravljanja u skladu s međunarodnom normom kvalitete i sigurnosti hrane IFS Food, sustav HACCP za osiguranje zdravstvene ispravnosti hrane te sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001.

Komentari

komentara