Objavljeno: Pon, stu. 19th, 2018

Podgora: Održan 24. kup Hrvatske u ribolovu – Zadrani najuspješniji

Ukupni pobjednici su ribolovci Zadarske županije, drugo mjesto pripalo je Primorsko – goranskoj županiji, a treće Istarskoj županiji

  • MP
  • Foto J.L. / Š.D.

PŠRD Kanjac bio je domaćinom 24. kupa Republike Hrvatske u sportskom ribolovu koje se, u organizaciji Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru, održalo u subotu 17. listopada u Podgori. Sportski ribolovci natjecali su se u 7 kategorija (U – 16 štapom s obale; U – 21 štapom s obale; U – 21 štapom iz usidrene brodice; Seniorke – štapom s obale;  Seniori – štapom s obale; Seniori – štapom iz usidrene brodice i Podvodni ribolov).

Lovilo se u podgorskom akvatoriju po ne baš idealnim vremenskim uvjetima zbog neugodne bure koja je „nametnula“ određene zone ribolova, a nakon što su suci natjecanja po kategorijama, u nazočnosti povjerenika HSŠRM-a Špira Perasovića, u hotelu Podgorka prebrojali i izvagali ulov, rezultati i proglašenje pobjednika održali su se tijekom druženja i večere u hotelu Medora Auri.

Ukupni pobjednici su ribolovci Zadarske županije, drugo mjesto pripalo je Primorsko – goranskoj županiji, a treće Istarskoj županiji. Splitsko – dalmatinska županija je 4., Šibensko – kninska 5., Dubrovačko – neretvanska 6., Ličko – senjska 7,. a Zagrebačka posljednja – 8.

U našem sustavu postoje prvenstvena i kup natjecanja. Kup natjecanje je zadnje službeno u ovoj godini i dolaze svi županijski Savezi. Bilo je puno pobjednika, a ove godine to je pripalo Zadru. Zadar, to moram reći, ima najbolju udrugu, a i najuspješnija je Županija zbrojem ukupnih rezultata za ovu godinu. Ima najveći broj reprezentativaca stoga smatram da je ovo došlo u prave ruke. Meni, kao predsjedniku Saveza ponos je što mogu predsjedavati tim ljudima, tim zaljubljenicima mora koji prenose slavu Hrvatske diljem svijeta – osvajaju odličja, i mislim da su najbolji ambasadori našeg Jadrana. Podgoru, kao domaćina, sam prvi put upoznao 2001. godine kada je organizirala Svjetsko prvenstvo u ribolovu iz usidrene brodice i tada je Hrvatska bila prvak svijeta. Na žalost, dosta tih ljudi koje sam tada upoznao nas je prerano napustilo. To je život. Međutim vidim da tu pušu novi vjetrovi, nova htijenja, novi poticaji i moram odmah kazati da će oni slijedeće godine biti organizatori – domaćini međužupanijskog prvenstva za seniore s obale. Imat ćemo priliku opet se veseliti
rekao je dr. Đuro Marinović, predsjednik Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru.

Tijekom proglašenja pobjednika podijeljene su i brojne diplome te priznanja, a svim natjecateljima uvodno se obratio, između ostalih, u ime domaćina Mario Vela, predsjednik PŠRD Kanjac – koji ove godine obilježava 40 godina postojanja. PŠRD Kanjac se i ove godine pokazao uzornim domaćinom, a uz članove društva, predvođene Mariom Velom i tajnikom Momirom Sumićem, bez čijeg doprinosa bi ovo zahtjevno domaćinstvo natjecanja bilo organizacijski neodrživo osobita zahvala pripada i   sponzorima: Općina Podgora, Turistička zajednica Podgore, Podgora Čistoća, Medora hotels resorts i Punta tours.

Komentari

komentara