Objavljeno: Pet, tra. 20th, 2018

Podgora – OŠ don Mihovila Pavlinovića: Educate to Inspire KA1 Erasmus+ project

Početkom svibnja šest nastavnika iz švedskih škola će posjetiti OŠ don Mihovila Pavlinovića i provesti će tri dana tijekom kojih će nazočiti nastavnim satima po vlastitom izboru

  • MP

Od 2008. godine, OŠ don Mihovila Pavlinovića iz Podgore uspješno provodi europske obrazovne projekte. Trenutno je u tijeku projekt Educate to Inspire, u okviru programa Erasmus+, Ključne aktivnosti 1, za vrijeme kojeg će nastavnici posjetiti partnerske škole u švedskom gradu Angelholmu, mađarskom Szerencsu i latvijskom Dobeleu. Pripremni sastanci za ovaj projekt su održani u Podgori u rujnu 2016. i u Szerencsu u ožujku 2017. godine.

Ukupno četiri  nastavnika, Josip Vranjković, Vanja Selak, Miro Urlić i Anita Lasić, pedagoginja, Marijana Jurković Dragobratović i ravnatelj, Jakov Batinović će dobiti prigodu vidjeti kako se provodi nastava i kako se rukovodi u školama domaćinima. Nastavnici iz švedskih škola Kungsgards i Killebacken će posjetiti podgorsku školu u svibnju 2018., nazočiti nastavi te upoznati hrvatski obrazovni sustav i kurikul podgorske škole. Cilj projekta je omogućiti nastavnicima da upoznaju druge obrazovne sustave, poboljšaju svoje kompetencije, da usvoje inovativne nastavne metode te da se upoznaju s novim tehnologijama primjenjivim u nastavi.

Prvi projektni sastanak se održao u švedskoj školi Kungsgards u Angelholmu od 9. do 14. travnja 2018. Nastavnici Anita Lasić, Josip Vranjković i pedagoginja Marijana Jurković Dragobratović su bili sudionici prve projektne mobilnosti. Uz Kungsgards školu, posjetili su još dvije lokalne škole: Errarps i Chillebacken. Tijekom posjeta upoznali su se sa švedskim obrazovnim sustavom. Predstavnici naše škole pratili su nastavu švedskih kolega, te suaktivno sudjelovali u raspravama oko unapređenja nastavnog procesa. Od strane švedskih kolega dobro su upoznati s prednostima i nedostatcima obrazovnog sustava.

Početkom svibnja šest nastavnika iz švedskih škola će posjetiti OŠ don Mihovila Pavlinovića i provesti će tri dana tijekom kojih će nazočiti nastavnim satima po vlastitom izboru. Veselimo se suradnji s prijateljskim školama i novim znanjima koja ćemo steći surađujući s njima.

Komentari

komentara