Objavljeno: Pon, velj. 25th, 2019

Posebna regulacija prometa zbog održavanja Zimskog karnevala 2. ožujka

U vremenu od 6,00 sati do 20,00 sati za sav promet zatvara se Ulica kralja Tomislava – gradska riva, od trajektnog pristaništa prema istoku

  • MP

U subotu, 2. ožujka, u Makarskoj se očekuje vrhunac pokladnih događanja: veliki Zimski karneval u sklopu kojega će se po prvi put u istom danu održati i ”velike” i ”male” maškare. Povorka dječjih maškara planirana ja u 10 sati kad će male maškare krenuti prema Gradskoj sportskoj dvorani gdje će biti održano predstavljanje grupa i ples. Okupljanje velikih maškara je oko 14,00 sati u Ulici kralja Petra Krešimira IV.(kraj hotela Meteor), a polazak povorke prema gradskoj rivi u 15,30 sati. Ispred zgrade Grada Makarske, kao i svake godine, bit će održano predstavljanje grupa. U 19,30 sati predviđeno je okupljanje maškaranih grupa u Gradskoj sportskoj dvorani gdje sve sudionike očekuje besplatna večera, piće po popularnim cijenama i DJ Spajić. U 21 sat je koncert grupe Gustafi nakon kojeg će se fešta zasigurno nastaviti u makarskim kafićima.


U cilju sigurnosti svih sudionika karnevalske povorke i nesmetanog odvijanja manifestacije organizacijski odbor odlučio je da će zbog održavanja Zimskog karnevala na snazi biti posebna regulacija prometa.

  • U vremenu od 6,00 sati do 20,00 sati za sav promet zatvara se Ulica kralja Tomislava – gradska riva, od trajektnog pristaništa prema istoku. Također, na dijelu Obale kralja Tomislava, od trajektnog pristaništa do zgrade Grada Makarske, neće biti dozvoljeno parkiranje.
  • Od 14,00 do 17,00 sati bit će zabranjeno prometovanje Ulicom kralja Zvonimira, od križanja s Ulicom kralja Petra Krešimira IV.( kod Tommya) u smjeru gradske rive. Za vrijeme formiranja karnevalske povorke od 14,00 sati do prolaska, za prometovanje se zatvara i Ulica Neretvanskih knezova, od križanja sa Ulicom Ante Starčevića na Trećem mostu, Ulicom kralja Petra Krešimira IV.  do križanja s Ulicom kralja Zvonimira.

Privremenu regulaciju vršit će službenici Prometne policije Policijske postaje Makarska i redari Odsjeka za komunalno i prometno redarstvo Grada Makarska.