Objavljeno: Čet, ožu. 8th, 2018

Reagiranje: Sutkinja Irena Klisović demantira tvrdnje Vande Plazonić

“Naprijed objavljene informacije u potpunosti su neistinite i usmjerene na povredu časti i ugleda sutkinje Irene Klisović i pokušaja njezinog diskreditiranja…”

Nina Kuluz

  • MP

U svom javnom priopćenju “Apel za spas malenog Cesarea Avenatija” od 1. veljače 2018. Vanda Plazonić, prijateljica Nine Kuluz (majke Cesarea Avenatija) i organizatorica prosvjeda protiv ovrhe, iznijela je, između ostalog, i kritike na postupke sutkinje Općinskog suda u Splitu Irene Klisović dovodeći u sumnju korektnost vođenja postupka ovrhe nad djetetom Cesareom Avenatijem. Posredstvom odvjetničkog ureda sutkinja Klisović uputila je Zahtjev za objavljivanje ispravka kojeg prenosimo u cijelosti.

PREDMET: Zahtjev za objavljivanje ispravka sukladno članku 40. Zakona o medijima

Poštovani,

obraćam Vam se kao punomoćnik gospođe Irene Klisović, sutkinje Općinskog suda u Splitu, sa zahtjevom za objavljivanjem ispravka netočnih informacija i isprike za uvrede i klevete nanesene mojoj stranci gospođi Ireni Klisović.

            Na Vašem internetskom portalu “MakarskaPost” dana 1. veljače 2018. godine objavljen je članak pod naslovom “Vanda Plazonić: Apel za spas malenog Cesarea Avenatija” u kojem članku se mojoj stranci imputira nestručno i nemoralno vođenje postupka ovrhe nad djetetom Cesareom Avenatijem. Navedeno proizlazi iz navoda predmetnog članka u kojem se navodi da “sutkinja Klisović nije uspjela provesti navodne tajne ovrhe, zakazuje novi pokušaj za 7.2.2018.”, zatim “da sutkinja Klisović nije slučajno ovrhu zakazala baš na dan kada majka mora biti u Italiji”, da je sutkinja Klisović u predmetnom rješenju o ovrsi cinična, da sutkinja inzistira na provođenju ovrhe unatoč mišljenju psihijatra “ali, od navedene sutkinje nas ništa ne čudi s obzirom da je pred prošlu ovrhu upitala ima li potrebe da se dijete tabletira par dana prije kako bi ovrha prošla u redu”.

            Naprijed objavljene informacije u potpunosti su neistinite i usmjerene na povredu časti i ugleda sutkinje Irene Klisović i pokušaja njezinog diskreditiranja, kako bi se u javnosti izazvalo revolt i osjećaj postojanja nepravde, te na taj način pozvati građanstvo na neposluh prema sudbenoj vlasti u Republici Hrvatskoj u svrhu javnog okupljanja radi opstrukcije provođenja ovršnog postupka.

            Moja stranka želi istaknuti kako u svim svojim postupcima pa tako i u ovom postupa savjesno, objektivno i brižljivo, pridržavajući se svih važećih pravnih pravila, a sve sukladno pravilima obavljanja sudačke dužnosti.

            Isto tako moja stranka postupa i u konkretnom slučaju što dokazuju i potvrđujuće odluke viših sudova koji su nadležni za kontrolu njezinog rada.

            Veoma je važno istaknuti kako je predmetni postupak ovrhe, obzirom da se vodi u odnosu na osobu djeteta, u potpunosti tajan, upravo u svrhu zaštite prava djeteta, pa utoliko svako ovakvo medijsko izvještavanje s iznošenjem osobnih podataka djeteta te ostalih činjeničnih navoda iz sudskog postupka, predstavlja grubo kršenje prava djeteta što je u izravnoj suprotnosti s njegovom dobrobiti.

            Obzirom da su čast i ugled jedni od osnovnih načela koje treba imati svaki pravosudni dužnosnik kako bi mogao snagom svoje uvjerljivosti izvršavati ulogu koju ima sudbena vlast, moja stranka zahtjeva da glavni urednik objavi ovaj ispravak na internetskom portalu “MakarskaPost” bez ikakvih promjena i dopuna, kako bi se barem donekle ublažila velika šteta koju je moja stranka pretrpila netočnim i uvredljivim pisanjem.

            S poštovanjem,

            Split, 2. ožujka 2018. godine

Odvjetnik

Hrvoje Bralić,

kao punomoćnik Irene Klisović

sutkinje Općinskog suda u Splitu


Vezani sadržaj: Vanda Plazonić: Apel za spas malenog Cesarea Avenatija 

Komentari

komentara