Objavljeno: Sub, sij. 6th, 2018

S Borom Drljačom ili bez njega – nadrljali smo

Teško da je to baš tako benigno. Teško je povjerovati da Miletić, prije no što se digla javna frka, nije imao pojma o tome što se sprema. Nije on baš tako naivan

  • MP
  • Joker

Grad Pula se ograđuje od nastupa glazbenog izvođača Bore Drljače čiji se koncert u organizaciji Zajednice Srba u Istri trebao održati 13. siječnja u sklopu proslave dočeka Pravoslavne Nove godine, priopćeno je u petak iz Ureda gradonačelnika Borisa Miletića. (HINA)

Pulski se gradonačelnik odjednom zgraža, ističe svoju privrženost multikulturalnoj Europi u kojoj nema mjesta vrijeđanju ičijih nacionalnih, vjerskih i inih osjećaja – čvrsto lik stoji na braniku liberalnih vrijednosti (ma što to značilo). Nije čovjeku jasno kako se to dogodilo da se jednom deklariranom četniku i srpskom šovinisti organizira nastup u pulskom Domu Hrvatskih branitelja i kome je to, bre, palo na pamet! Uistinu, kako je onda na plakatu navedeno da će se najavljeni dernek održati pod pokroviteljstvom Grada Pula i Istarske županije? Tko to bre ukrade jadnom Bori Miletiću pravo na odluku o pokroviteljstvu? Tko to zlorabi institut pokroviteljstva (možda gradski portir, teklić ili čistačica?)? Siroti Drljačin imenjak nije pojma imao da je pristao biti pokroviteljem – netko se tu neugodno poigrao s njegovim „ugledom“. Nakon svega zabranio Miletić nastup srpskog „pevača“ (koji, uzgred rečeno, za sebe tvrdi da je srpsko nacionalno blago) i pokazao dosljednost svojim „ubeđenjima“ – ne može Thompson, a ne može bre niti Bora. Nitko više ne sme da nam svašta peva u Puli. Eto alibija! Eto čvrstog jarčeva garda s istarskom putovnicom u džepu. A zlobnici kažu da je jugonostalgičar i štošta još.

Teško da je to baš tako benigno. Teško je povjerovati da Miletić, prije no što se digla javna frka, nije imao pojma o tome što se sprema. Nije on baš tako naivan i neupućen kakvim bi se želio u ovom slučaju prikazati. A iskren je ponajmanje. Znao je jako dobro planove Zajednice Srba u Istri koje, nota bene, snažno i u ovom slučaju podupire SNV notornog Miletićevog drugara Pupovca. Malo se zakuhalo, malo se opet, početkom godine, uznemirilo i uvrijedilo sve koji drže do Domovinskog rata i domoljublja. Sve one koji se osjećaju Hrvatima, a kao dobrodošla uvertira u predstojeće ulizivačko i ponizno klanjanje SPC-u na pravoslavnom božićnom domjenku u zagrebačkom hotelu Westin. Ništa što već vidjeli nismo, vrijeđanja idu dalje – s Borom ili bez njega nadrljali smo. Pognite glave Hrvatice i Hrvati, pazite što radite, govorite, pišete i mislite. Nitko vas ne štiti. Pomirite se s time da ste svi ustaše, klerofašisti, bijesni i krvožedni, glupi, zatucani i polupismeni ognjištari. Ili pak s crvenom petokrakom na čelu, s visoko uzdignuta tri prsta stanite u prvu slijedeću povorku ponosa i dokažite da ste se konačno osvijestili te postali pravim multi-kulti Europljanima.

Komentari

komentara