Objavljeno: Pet, svi. 11th, 2018

Savjet Hrvatske narodne banke potvrdio Gordana Milera za predsjednika Uprave Imex banke d.d. Split

Zagreb, 11.5.2018. – Na posljednjoj održanoj sjednici Savjeta Hrvatske narodne banke Gordan Miler imenovan je predsjednikom Uprave Imex banke d.d., a temeljem prethodnog prijedloga Nadzornog odbora Imex banke d.d.

  • MP
  • Nataša Cesarec Salopek (IMC)

Gordan Miler u Imex banku d.d. dolazi s mjesta predsjednika Uprave Grafičkog zavoda Hrvatsked.o.o. koji djeluje unutar grupe Školska knjiga d.d.. U svom bogatom poslovnom iskustvuproveo je više od 15 godina na vodećim pozicijama u hrvatskom bankarskom sektoru. Karijeru je započeo u Trgovačkoj banci d.d. Zagreb gdje je bio financijski zastupnik i rukovoditelj profitnog centra u Sektoru poslovanja s poduzećima. Nastavio ju je u Privrednoj banci d.d. Zagreb, gdje je tijekom deset godina radio na izvršnim pozicijama unutar PBZ grupe,  većinom u Grupi poslova s poduzećima, poslovima riznice i investicijskog bankarstva, a tri godine bio je i član Uprave Međimurske banke d.d. te kasnije i član njenog Nadzornog odbora. Od 2003. godine bio je viši izvršni direktor Sektora za velika poduzeća i poslove s inozemnim kompanijama te od 2004. do 2008. godine predsjednik Nadzornog odbora PBZ leasing d.o.o. Zagreb.

Vrijedna iskustva u području bankarstva stjecao je i u Societe GeneraleSplitskoj banci d.d., gdje je radio na poziciji člana Uprave zaduženog za Grupu poslova komercijalnog bankarstva i tržišta te prethodno, glavnog izvršnog direktora Sektora za komercijalno bankarstvo i tržišta gdje je bio odgovoran za korporativno bankarstvo, poslove riznice, skrbništva i faktoringa. Sudjelovao je na brojnim programima stručnog usavršavanja u Hrvatskoj i inozemstvu,  završio poslovnu školu strateškog managementa Privredne banke d.d. Zagreb, u suradnji s MCE Bruxelles, General Management Program Zagrebačke škole ekonomije i managementa, te management program na London Business School.

Komentari

komentara