Objavljeno: Sri, svi. 23rd, 2018

SHZ: HDZ nakon 28 godina izgubio izbore u Vukšiću

…mještani Vukšića kaznili su HDZ za mjesne izbore jer Grad Benkovac nije u stanju povući financijska sredstva iz EU fondova za izgradnju vodoopskrbnog sustava…

  • MP

Izbori za članove mjesnih odbora na području Grada Benkovca održani su dana 20. svibnja 2018. godine. HDZ je prvi put nakon 28 godina izgubio izbore u Vukšiću u jednom od većih mjesta na području Grada Benkovca. Evo konačno je sve došlo na naplatu – mještani Vukšića kaznili su HDZ za mjesne izbore jer Grad Benkovac nije u stanju povući financijska sredstva iz EU fondova za izgradnju vodoopskrbnog sustava za mjesto Vukšić, koje još nema vodu u 21. stoljeću, za izgradnju društvenog doma  u Vukšiću, za izgradnju ogranka gradske knjižnice u Vukšiću, za obnovu spomenika kulture u Vukšiću crkve sv. Kate i utvrde na Gradini.

Za područje izborne jedinice Vukšić, biračko mjesto 39. upisano je 452 birača, glasovalo je 205, što iznosi 45,35% birača, nevažećim je proglašeno 4 listića. Od toga je:

  • HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA – HDZ dobila 68 glasova odnosno 2 MO (Ive Ledenko i Ivica Nakić)
  • KANDIDACIJSKA LISTA GRUPE BIRAČA nositelj liste Stipe Kardum dobila je 133 glasa, odnosno 5 MO (Stipe Kardum, Magdalena Sučić Ledenko, Josipa Tadić, Vinko Marić i Anđela Pešut)

Stranka Hrvatskog Zajedništva, Podružnica zadarske županije

Komentari

komentara