Objavljeno: Ned, sij. 21st, 2018

SHZ: Mrzitelji hrvatskog identiteta

Ministarstvo kulture nije nikada reagiralo na ta Frljićeva i mnoga druga poniženja. I gle čuda još mu podršku za takve predstave daje Šef SDP-a Bernardić

  • MP

U Republici Hrvatskoj na djelu je uništavanje hrvatske baštine, a Ministarstvo kulture i dalje ne poduzima ništa. U to svako treba ubrojiti odnos prema javnim ustanovama zaduženim za očuvanje hrvatske i svjetski vrijedne baštine kao što su kazališta, muzeji i arhivi. Već ranije za vrijeme SDP-ove vlade Ministarstvo kulture izvršilo je čistku nepartijskih i nepodobnih kadrova na čelnim mjestima u tim institucijama i postavilo nedostatno obrazovane i mrzitelje hrvatskoga identiteta na čelo takvih ustanova, bilo kao intendante ili upravitelje ili upravna vijeća. Eklatantan je primjer slučaj Olivera Frljića, koji je bio na čelu Hrvatskog narodnog kazališta „Ivana pl. Zajca“ u Rijeci. Isti se osilio do te mjere da mu je i dalje osnovni cilj u predstavama poniziti i lažno prikazati Hrvatsku, njenu povijest i umjetničku tradiciju. Tako opsjednut mržnjom na sve hrvatsko ubacuje u klasične predstave plinske boce, hrvatske biskupe, hostije, kokain, narodnjaci, u negativnom kontekstu u ime obitelji…, provodeći petokolonaško djelovanje i trošeći novac iz državnog proračuna pod ravnanjem Ministarstva kulture. Također, ranije je na državni blagdan isticao homoseksualnu zastavu umjesto državne, kršio zakon o himni i grbu iz hrvatskoga Ustava.

U Domovinskom ratu srušeno je više od 500 crkvi, mnoštvo manjih sakralnih objekata, mnoga groblja sravnjena su sa zemljom, uništeni muzeji, knjižnice i arhivi. Pokradeno je mnogo umjetnina koje su završile u Srbiji i odavno se nalaze na europskom crnom tržištu. Ministarstvo kulture nije nikada reagiralo na ta Frljićeva i mnoga druga poniženja. I gle čuda još mu podršku za takve predstave daje Šef SDP-a Bernardić.

  • Zagreb -Zadar, 20. siječnja 2018. godine
    STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

Komentari

komentara