Objavljeno: Sub, tra. 21st, 2018

SHZ: Multikulturalnost pretpostavlja veću spoznaju – osviještenost

Društvena „uređenja“ su trajala dok nisu u sebi istrulila i propala sa žrtvama, po tom bi eksploatator smišljao nove perfidnije zamke

  • MP

Ovih dana u hrvatskim sredstvima informiranja  Primorsko-goranski župan i aktualni potpredsjednik  SDP-a za Thompsonov koncert navodi da se ne bi  trebao održati na prostoru koji je multikulturalan i multietničan te da nije “prostor podjela”. Mnogi se pozivaju na multikulturalnost, a da ni sami ne znaju što znači.

Ukupno djelovanja što se definiraju pod pojmom kulture nije isto, kako se želi prikazati, i multikulturalnost, koja više razara jedno, nego što obogaćuje vrijednosti – prirodu čovjeka. Multikulturalnost je određena po fikciji, kao i komunističko uređenje, što pretpostavlja veću spoznaju – osviještenost.

Uglavnom nema bitne razlike između robovlasničkog, feudalističkog, kapitalističkog i socijalističkog uređenja. Društvena „uređenja“ su trajala dok nisu u sebi istrulila i propala sa žrtvama, po tom bi eksploatator smišljao nove perfidnije zamke koje ruše dostojanstvo čovjeka, npr. globalizam, multikulturalnost …

Nema razlike između Napoleona i Lenjina kao izvršnih operativaca …, Rusi kao pokusni kunići, zanijeti maglom, služili su modificirano – maskiranom zlu kao robovi strasti, želja i neznanja, nesvjesno protiv sebe u SSSR …, željom da se ostali narodi moraju odreći svoga jezika i identiteta i prikloniti jačem – Rusima.

Znači zlo se okomljuje na ime, jer kada poruši ime nema pojedinca ni naroda …, slabiji moraju, pod fizičkim pritiskom, žrtvovati svoje ime – dušu, što se danas na Zemlji i perfidnije čini. Takvom šablonom se po uzoru na Lenjina – Rusiji koristila i Srbija po kojoj su ostali narodi bili samo za eksploatiranje … Sličnom šablonom i danas hrvatski susjedi preko svojih manjina i …, kao oruđa protiv Hrvata, pokušavaju destabilizirati hrvatsku zajednicu.

Hrvatski standardni jezik, govorni jezik, grafija, pismo, norme, funkcionalni stilovi … su odraz hrvatskoga duha kao specifičnost, što Hrvati moraju braniti od svjetskog šljama …, jer jezik je rad duha.

  • Zagreb-Zadar, 20. travnja 2018. godine
  • STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

Komentari

komentara