Objavljeno: Sri, pro. 19th, 2018

Skupština TZ Makarska: Ukidaju se Ribarske večeri, nema povećanja paušala za iznajmljivače

Unatoč pojedinim neslaganjima Skupština je u konačnici prihvatila podnesena izviješća kao i Prijedloge financijskog i plana rada…

  • MP

U ponedjeljak, 17. prosinca održana je redovita godišnja Skupština Turističke zajednice grada Makarska. Skupštinom je predsjedao gradonačelnik Jure Brkan, predsjednik makarske TZ, a izviješće o proteklom radu i te okvirni plan aktivnosti za predstojeću 2019. godinu skupštinarima je podnijela Hloverka Novak Srzić, direktorica Ureda TZ Makarska. Ocijenivši proteklu turističku sezonu, s više od 1,5 milijuna noćenja i 254 tisuće dolazaka gostiju, uspješnom, Hloverka Novak Srzić najavila je, između ostalih, realizaciju projekta multimedijalnog prezentacijskog centra u prostorijama TZ, kao i redizajn službene web stranice kako bi se makarska turistička ponuda predstavila na kvalitetniji i suvremeniji način.

Da se proteklu sezonu ne bi moglo smatrati uspješnom ocijenio je Davor Glavina podsjetivši da je broj turista na razini 2017., ali je u međuvremenu u Makarskoj registrirano i više od 1000 novih ležajeva. Glavina, nadalje, drži da su planirana sredstva, 30 tisuća kuna, za ekologiju premala te je predložio povećanje za 100 tisuća kuna (obrazloživši s kojih, planom predviđenih, stavki bi se taj iznos osigurao) no njegov prijedlog nije prihvaćen. U raspravu su se svojim prijedlozima i primjedbama uključili i članovi Skupštine Matko Pašalić, Drago Nosić, Rada Ivanović i Mirjan Brkić, a na pitanje Željane Cimera, koja nije članica Skupštine, vezano za budućnost održavanja tradicionalne pučke fešte Ribarske večeri, Hloverka Novak Srzić odgovorila je kako će one biti ukinute, a umjesto njih biti će organizirane druge tematske večeri. Davor Glavina komentirao je kako se ne slaže s time da se ukidaju tradicionalne manifestacije. Unatoč pojedinim neslaganjima Skupština je u konačnici prihvatila podnesena izviješća kao i Prijedloge financijskog i plana rada TZ za slijedeću godinu.

Skupština je također prihvatila i ostavku člana (na osobni zahtjev) Željka Kordića umjesto kojega je imenovan Marko Marić, direktor hotela Meteor – predstavnik Valamar grupe. Ono što svakako vrijedi istaknuti je izjava gradonačelnika Jure Brkana da u Makarskoj neće biti povećanja paušala za privatne iznajmljivače, a o čemu će odluka biti pravodobno donesena na sjednici Gradskog Vijeća Grada Makarska.

Komentari

komentara