Objavljeno: Sat, Nov 4th, 2017

Split- „Dani socijalne zauzetosti“ od 5. do 19. studenoga

Organizatori „Dana socijalne zauzetosti“ poseban značaj pridaju i inicijativnom skupu za osnivanje „Hrvatskog saveza za nedjelju“

  • Tekst i foto Šime Duvančić

U organizaciji splitskog „Franjevačkog instituta za kulturu mira“, a uz sudjelovanje više desetaka udruga iz nekoliko gradova u Splitu i okolnim mjestima od 5. do 19. studenoga 2017. održat će se prvi „Dani socijalne zauzetosti“- festival socijalne osjetljivosti, solidarnosti i dobrote.
Iz vrlo bogatog programa organizatori posebno ističu humanitarni koncert duhovne glazbe „Najmanjima od najmanjih“ čiji je prihod namijenjen za deset siromašnih obitelji s bolesnom djecom korisnika „Caritasa“ Nadbiskupije Split. Koncert će se održati 11. studenog u 20 sati u velikoj dvorani na Gripama, a na njemu će nastupiti Marija Husar Rimac, Ivana Husar Mlinac, sestre Palić, Alan Hržica, „Božja pobjeda“, fra Marin Karačić, Zbor „Mihovil“, „Skac bend Split“ te „Veritas aeterna“.

  • Cijena ulaznica su 30 kuna parter i 40 kuna tribine. Osim  u svim splitskim župama nakon nedjeljne mise 5. studenog 2017., te na blagajni dvorane na dan koncerta, ulaznice se mogu kupiti i „online“ preko www. Croatia-tickets.com. Dovoljno je kliknuti na „Croatia Tiketswidget“ ispod teksta, odabrati sektor i količinu, a plaćanje se vrši karticom nakon čega ulaznica dolazi na email adresu.

Organizatori „Dana socijalne zauzetosti“ poseban značaj pridaju i inicijativnom skupu za osnivanje „Hrvatskog saveza za nedjelju“, koji će se 15. studenog održati u splitskom „Franjevačkom klerikatu“ na Trsteniku uz sudjelovanje predstavnika većine sindikalnih središnjica te gosta iz Austrije i Njemačke. U „Franjevačkom klerikatu“ će se 18. studenog s početkom u 18. sati održati i okrugli stol na temu „Demografija, rad i obitelj“.

Komentari

komentara