Objavljeno: Ned, svi. 20th, 2018

Split: Predstavljanje knjiga o žrtvama Širokog Brijega s kraja II svjetskog rata

Knjige su plod osmogodišnjeg istraživačkog rada Povjerenstva za grobišta Drugog svjetskog rata i poraća Grada Široki Brijeg

  • Tekst Šime Duvančić

U organizaciji „Hrvatske udruge Benedikt“  iz Splita te Povjerenstva za grobišta Drugog svjetskog rata i poraća Grada Široki Brijeg, u ponedjeljak, 21. svibnja 2018., održat će se predstavljanje knjiga „Otkopana istina Širokog Brijega“ i od „Širokog do Bleiburga i nazad“. Predstavljanje će se održati u dvorano Dominikanskog samostana u Splitu, Hrvojeva 2, s početkom od 20 sati.
Knjige će predstaviti dr.sc. Milijan Sesar, sveučilišni profesor, Ivan Beljan, predsjednik udruge „Hrvatski križni put“, fra Miljenko Stojić, vicepostulator postupka mučeništva „Fra Leo Petrović i 65 subraće“, Pero Kožul, glavni urednik dvoknjižja te Velimir Mabić, autor knjige „Od Širokog do Bleiburga i nazad“.
Knjige su plod osmogodišnjeg istraživačkog rada Povjerenstva za grobišta Drugog svjetskog rata i poraća Grada Široki Brijeg na prikupljanju vjerodostojnih informacija o događajima s kraja Drugog svjetskog rata i poraća na Širokom Brijegu, utemeljenih na autoriziranim iskazima 225 svjedoka.

Komentari

komentara