Objavljeno: Ned, velj. 4th, 2018

Split: Predstavljanje knjige „ Komunistički progon i mučeništvo blaženog Alojzija Stepinca“

S početkom u 19.30 sati predstavljanje će se održati u velikoj dvorani „Nadbiskupskog sjemeništa don Frane Bulić“

  • Tekst Šime Duvančić

Postulatura za proglašenje svetim blaženog Alojzija Stepinca“ i „Hrvatska udruga Benedikt“ iz Splita, u utorak, 6. veljače 2018. organiziraju predstavljanje knjige „Komunistički progon i mučeništvoblaženog Alojzija Stepinca“ autora mons. dr. sc. Juraja Batelje. S početkom u 19.30 sati predstavljanje će se održati u velikoj dvorani „Nadbiskupskog sjemeništa don Frane Bulić“ u Splitu (Zrinsko- frankopanska 19).
Uz autora monsinjora Batelju knjigu će predstaviti doc.dr.sc.don Josip Dukić i liječnica prof.dr. sc. Neda Aberle. Događajem će moderirati Radoslav Zaradić, magistar povijesti, a u glazbenom dijelu nastupit će mješoviti zbor „Nadbiskupske klasične gimnazije don Frane Bulić“  pod vodstvom mo.č.s. Lidije Matijević.
Predgovor knjige napisao je mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko- duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko- mrkanski. Navodi da je knjiga kod čitatelja izaziva osjećaj kao da se radi o uzbudljivom, dokumentarnom, ovjerenom i istinitom romanom. „Za Stepinca je očito da nije „krvno“ mučeništvo u hipu, nego „bijelo“ u protoku petnaestogodišnjeg mućenja pod komunizmom“ – napisao je biskup Perić.

Komentari

komentara