Objavljeno: Pon, svi. 28th, 2018

Split: Predstavljanje knjige „ Marija u otajstvu Krista i Crkve “

Profesor  dr. sc. don Mladen Parlov ovom se knjigom još jednom potvrđuje kao vrstan mariolog koji, tumačeći svetopisamska mjesta koja se odnose na Mariju

  • Tekst Šime Duvančić

U organizaciji „Hrvatske udruge Benedikt“ iz Splita, u srijedu, 30. svibnja 2018., s početkom u 19.30 sati u dvorani centralnog bogoslovnog sjemeništa u Split (Zrinsko- frankopanska 19), održat će se predstavljanje knjige „ Marija u otajstvu Krista i Crkve“. Uz autora dr. sc. don Mladena Parlova, glavnog urednika Crkve u svijetu i redovitog profesora Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu, knjigu će predstaviti fra Žarko Relota i don Tomislav Čubelić.

Profesor  dr. sc. don Mladen Parlov ovom se knjigom još jednom potvrđuje kao vrstan mariolog koji, tumačeći svetopisamska mjesta koja se odnose na Mariju u svjetlu patrističke teologije i sveukupne kršćanske predaje očitovane u liturgiji i brojnim oblicima marijanske duhovnosti, zna probrati ono što je najvrijednije i osobito korisno i poticajno za današnje vrijeme. Dok na odmjeren i teološki utemeljen način izlaže katolički nauk o Mariji, Bogorodici i Djevici, bez grijeha začetog, na nebo uznesenog i suradnici svoga Sina u djelu spasenja, on uvjereno i proživljeno potiče na zdravu marijansku duhovnost u današnjim okolnostima života. Teme poput Marijina majčinstva u svjetlu objave Božje ljubavi, Marijine čvrste vjere u svim životnim prilikama, od Nazareta do Kalvarije, te njezina majčinskog posredništva kojemu se svakoga dana utječemo moleći „Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas grešnike“, nisu tek neka religijska prošlost, nego oslonac sadašnjosti istinski zdravog kršćanskog života i duhovnosti.

Komentari

komentara